Από το Apple Car στο αυτόνομο λεωφορείο μεταφοράς εργαζομένων


Μπορεί τα σχέδια για την κατασκευή του Apple Car να ναυάγησαν, αλλά η εταιρεία σκέφτεται να δημιουργήσει ένα μικρό λεωφορείο για τους υπαλλήλους της. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Apple ασχολείται με ένα σχέδιο το οποίο έχει την κωδική ονομασία PAIL, λέξη που προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Palo Alto to Infinite Loop. To Palo Alto είναι η κοντινότερη πόλη στα κεντρικά γραφεία της Apple και Infinite Loop είναι το όνομα του δρόμου στον οποίο βρίσκονται τα γραφεία της.

Οι φήμες θέλουν την Apple να προσφέρει ένα νέο μέσο μετακίνησης στους υπαλλήλους της, ενώ το μικρό λεωφορείο αυτό θα μπορεί να κινείται αυτόνομα, χωρίς οδηγό. Είναι προφανές ότι η Apple δεν έχει σκοπό να προσφέρει κάποια εμπορική λύση στον τομέα της αυτόνομης κίνησης των οχημάτων, αλλά θέλει η τεχνολογία που αναπτύσσει να χρησιμοποιηθεί για τις δικές της ανάγκες.

Σύμφωνα με τους New York Times, το Project Titan της Apple που είχε ως αντικείμενό του τη δημιουργία του μελλοντικού αυτοκινήτου ήταν περισσότερο ένα πεδίο δοκιμών για την Apple, ενώ σημειώνεται ότι ένας από τους βασικούς λόγους που το σχέδιο εγκαταλείφθηκε τελικά ήταν ότι δεν υπήρχε σαφής στόχευση από την εταιρεία για το πού ήθελε να καταλήξει.

 Source link