Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος ο Ζαχαριάδης για τον Δήμο Αθηναίων


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, 20:45

Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

Τον Κώστα Ζαχαριάδη ψήφισε για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση. Ο Κώστας Ζαχαριάδης επικράτησε του Νίκου Φίλη με 17-15 ψήφους, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ψήφισαν λευκό.

Είχε προηγηθεί ψηφοφορία από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το αν το κόμμα θα υποστηρίξει τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά για υποψήφιο για το Δήμο Αθηναίων.

Εκεί 24 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ψήφισαν να μην υποστηριχθεί ο Νίκος Παππάς και 15 να στηριχθεί ως υποψήφιος του κόμματος.

Έτσι δεν μπήκε στην τελική ψηφοφορία, όπου συμμετείχαν η Όλγα Μπαλαούρα και ο Πέτρος Φιλίππου, αλλά δεν έλαβαν ψήφο.

Γιατί απορρίφθηκε ο Νίκος Παππάς

Όπως ανέφεραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη «Ζούγκλα» η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά για το δήμο της Αθήνας είχε «καεί» από μόνη της, μετά την συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 όπου είχε αναφέρει πως το πολιτικό φλερτ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τελείωσε. Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι θα στηρίξει την προσπάθεια του Νίκου Παππά στο Δήμο Αθηναίων. 

«Η πολιτική ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Τελευταία μπήκε. Πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω μερικές διαδικασίες. Αυτό που έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν είναι τόσο απλό και αγνό το περιβάλλον αυτό. Είναι λίγο τοξικό για εμένα. Ο μόνος λόγος που ήθελα να το κάνω, είναι για να προσφέρω, χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Έχει ακόμα δρόμο για την υλοποίησή του, θα δούμε αν θα το κάνω» είπε αρχικά.

«Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας με στήριξε δημόσια. Από εκεί και πέρα, είναι ένα κόμμα που ουδέποτε είχα καμία αλληλεπίδραση στο παρελθόν. Μάλιστα διάφορες κινήσεις του δεν με εξέφραζαν απόλυτα. Παρόλα αυτά εκτιμώ ότι είδαν σε εμένα ένα πρόσωπό που μπορεί να κάνει καλύτερη αυτή την πόλη», είχε αναφέρει τότε.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ήθελε κάποιον να του λέει στη δύσκολη και ευαίσθητη στιγμή της μεγάλης ήττας, τη στιγμή που ψηφοφόροι και μέλη πονούν από το αποτέλεσμα, ο προτεινόμενος με “τιμές” υποψήφιος να δηλώνει ότι “δεν τον εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι θέλει να ξανασκεφτεί την υποψηφιότητά του στο Δήμο της Αθήνας. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, 20:58

Πηγή