Οκονομία

Νέες Κινητοποιήσεις των Αγροτοκτηνοτρόφων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Ρίψη Προϊόντων στην Π.Ε. Καστοριάς

Σε νέα διαμαρτυρία με ρίψη προϊόντων μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς προχώρησαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής, την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2024.

Παρουσία, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου και του Αντιδημάρχου Καστοριάς Σωκράτη Πέλκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι παρουσίασαν για ακόμη μια φορά τα αιτήματα τους και  εναπόθεσαν συμβολικά μπροστά στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας, τσουβάλια με φασόλια και λάστιχα.

Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων τους, ώστε να μπορεί να επιβιώσει ο κλάδος τους, ζητούν οι αγροτοκτηντρόφοι, ενώ προγραμματίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων  τους μαζί με αγροκτοτηνοτροφικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα.

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, τονίζοντας  πως σύμφωνα με τη χθεσινή συνεδρίαση (1 Φεβρουαρίου) του Συμβουλίουτο Σώμα ταυτίστηκε  με τις απόψεις των αγροτοκτηνοτρόφων και αποφασίστηκε η άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Επιτροπής, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι Βουλευτές και οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας καθώς και εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων. Επίσηςμε πρωτοβουλία του, ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης δεσμεύτηκε να κανονίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ραντεβού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση των αιτημάτων  τους.

     

 

Νέες Κινητοποιήσεις των Αγροτοκτηνοτρόφων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Ρίψη Προϊόντων στην Π.Ε. Καστοριάς added by admin on 2 Φεβρουαρίου, 2024
View all posts by admin →

Πηγή