Ειδήσεις

Από το κακό στο χειρότερο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, 12:58

Η επιβράδυνση στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επιδεινώθηκε περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις τον Ιούλιο καθώς η μείωση στην μεταποίηση συνοδεύθηκε από περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης στον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών HCOB (PMI), που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στο χαμηλό οκτώ μηνών των 48,6 μονάδων τον Ιούλιο από τις 49,9 του Ιουνίου. Η τιμή είναι για δεύτερο συνεχή μήνα χαμηλότερη από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση και κάτω από την αρχική εκτίμηση για 48,9 μονάδες.

«Η ευρωζώνη έχει κάνει άσχημο ξεκίνημα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο Σάιρους ντε λα Ρούμπια, επικεφαλής οικονομολόγος στη Hamburg Commercial Bank.

Ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση που ανακοινώθηκε την Τρίτη έδειξε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που η COVID-19 έκανε πιο αισθητό τον αντίκτυπό της στον κόσμο ενώ ο δείκτης για τις υπηρεσίες που δημοσιοποιήθηκε σήμερα έδειξε επιβράδυνση της ανάπτυξη στον τομέα αυτό.

Ο βασικός δείκτης για τον τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 50,9 μονάδες από τις 52,0, χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση των 51,1 μονάδων.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, 12:58

Πηγή