«Τέλος» η σειρά Windows Phone όχι όμως και η σειρά Surface


Μπορεί μόλις χθες να δόθηκε ένα είδος τέλους στην ενασχόληση της Microsoft με τον τομέα των smartphones ωστόσο φαίνεται ότι κάτι ανάλογο δεν θα συμβεί με τον τομέα των συσκευών Surface.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του τομέα των συσκευών Surface, Panos Panay, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «για γέλια» την ιδέα ότι η Microsoft θα τερματίσει τις συγκεκριμένες σειρές προϊόντων. Σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, δήλωσε ότι βρίσκονται «πολύ μακριά από την αλήθεια».

Η αντίδραση του αντιπροέδρου της Microsoft ήρθε λόγω της άποψης που εκφράστηκε σε πάνελ του Canalys Channels Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Βενετία. Στο επίμαχο πάνελ, στελέχη κατασκευών, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των Dell και Lenovo, εξέφρασαν την άποψη ότι η Microsoft θα σκοτώσει τη σειρά Surface εντός του 2019.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Register, ο Gianfranco Lanci, COO της Lenovo, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Microsoft βγάζει πολλά χρήματα από το cloud, πολλά χρήματα από τα Windows και το Office, αλλά χάνει χρήματα από τις συσκευές». Το πάνελ προέβλεψε ότι σταδιακά η Microsoft θα «κουραστεί» να έχει χαμηλές επιδόσεις στον τομέα του hardware, ειδικά από τη στιγμή που δεν κερδίζει μερίδια αγοράς και οι πωλήσεις μειώνονται.

Όπως αναφέρει ο Business Insider, ο τομέας συσκευών Surface της Microsoft είχε μειωμένα έσοδα κατά 2% το τελευταίο τρίμηνο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την πεποίθηση του Panay, η Microsoft όχι μόνο δεν στρέφεται προς την έξοδο αλλά αντίθετα «η εταιρεία θα επιμείνει στον τομέα του hardware και η σειρά Surface δεν θα πάει πουθενά».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο τομέας Surface είναι πολύ σημαντικότερος για την Microsoft από την απλή πώληση συσκευών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι βελτιώσεις που έκανε η Microsoft σε συσκευές Surface συχνά οδήγησαν σε υιοθέτησή τους και από την υπόλοιπη αγορά. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον Panay, η βελτίωση της ταχύτητας και της ακρίβειας του Surface Pen οδήγησε στη βελτίωση και των Windows 10, στοιχείο που πέρασε και στους υπόλοιπους κατασκευαστές.

«Δεν υπάρχει απώλεια εμπιστοσύνης» κατέληξε χαρακτηριστικά ο Panos Panay.Source link