Τα «συμβατικά» iPhone 8 και iPhone 8 Plus της Apple


Μπορεί το iPhone X να έκλεψε την παράσταση στο χθεσινό event της Apple ωστόσο η εταιρεία παρουσίασε δύο ακόμη συσκευές, τα iPhone 8 και 8 Plus, τα οποία χαρακτηρίζονται από περισσότερο συμβατική σχεδίαση.

Όπως το iPhone X έτσι και τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus διαθέτουν γυάλινη επένδυση, την πιο ανθεκτική της αγοράς σύμφωνα με την Apple, ενώ οι χρωματικές επιλογές είναι Space Gray, Gold και Silver.

Όπως συνέβη και με τα περυσινά iPhone 7 και iPhone 7 Plus έτσι και φέτος η οθόνη των δύο νέων μοντέλων είναι στις 4,7 (iPhone 8) και στις 5,5 ίντσες iPhone 8 Plus), με τα «παραδοσιακά» περιθώρια οθόνης και το Touch ID να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους. Οι οθόνες είναι τεχνολογίας Retina HD με υποστήριξη True Tone.

Η σειρά iPhone 8 υποστηρίζει το πρότυπο IP67 που προσφέρει ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη ενώ τα ενσωματωμένα ηχεία προσφέρουν κατά 25% δυνατότερο ήχο και βαθύτερα μπάσα. Στο εσωτερικό βρίσκεται ο νέος εξαπύρηνος επεξεργαστής A11 Bionic, που διαθέτει και το iPhone X. Το A11 Bionic διαθέτει επίσης τριπύρηνη GPU η οποία θεωρείται κατά 30% ταχύτερη από το chipset γραφικών των προηγούμενων μοντέλων.

Στην πλάτη του iPhone 8 συναντάμε μία βελτιωμένη κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 12 Megapixel. Αντίστοιχα, το iPhone 8 Plus διαθέτει dual camera, επίσης ανάλυσης 12 Megapixel. Και στις δύο περιπτώσεις οι κάμερες διαθέτουν νέα φίλτρα χρωμάτων, ταχύτερη αυτόματη εστίαση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και υποστήριξη της τεχνολογίας HDR αλλά και νέου LED True Tone Flash.

Επιπλέον, οι κάμερες των iPhone 8 και iPhone 8 Plus έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη την μελλοντική ανάγκη υποστήριξης εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας. Έτσι, κάθε κάμερα διαθέτει αυτόνομο σύστημα ρύθμισης με νέα γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα για μεγαλύτερη ακρίβεια στην παρακολούθηση της κίνησης. Τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus υποστηρίζουν επίσης το πρότυπο ασύρματης φόρτισηςQi.

Τα δύο νέα μοντέλα της Apple θα είναι διαθέσιμα σε χωρητικότητες αποθηκευτικού χώρου στα 64 και 256GB, ενώ οι τιμές εκκίνησης θα είναι 699 δολάρια για το iPhone 8 και 799 δολάρια για το μεγαλύτερο iPhone 8 Plus. Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν, στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 15 Σεπτεμβρίου ενώ το επίσημο εμπορικό λανσάρισμα θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου.Source link