Τα iPhone X του 2018 θα έρθουν με μεγαλύτερες μπαταρίες


Προφανώς κάθε συσκευή που κυκλοφορεί αναμένεται να είναι σαφώς πιο βελτιωμένη σε επιδόσεις και χαρακτηριστικά σε σχέση με τον προκάτοχό της.

Ωστόσο, στην περίπτωση της μπαταρίας πολλές φορές η βελτίωση επέρχεται απλά μέσω εξοικονόμησης ενέργειας και όχι με την εγκατάσταση μία πιο αποδοτικής μπαταρίας. Αυτό φαίνεται να μην συμβαίνει στην περίπτωση των διαδόχων μοντέλων του iPhone X, τα οποία αναμένεται να έρθουν εντός του 2018.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ETNews, που επικαλείται τις τοποθετήσεις πηγών που γνωρίζουν το συγκεκριμένο θέμα, η Apple ήδη συνεργάζεται με τους προμηθευτές της για τα υλικά που χρειάζεται για τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν μέσα στη χρονιά.

Οι πηγές του δημοσιεύματος υποστηρίζουν ότι θα παρουσιαστούν τρία νέα μοντέλα iPhone, συμπεριλαμβανομένων δύο εκδόσεων του iPhone X με οθόνες τεχνολογίας OLED. Η μία έκδοση αναμένεται να είναι ανάλογη σε μέγεθος με το μοντέλο του 2017, ενώ η δεύτερη έκδοση (το «Plus model» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά) θα διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 6,46 ιντσών.

Η Apple φέρεται ήδη να προχωράει στη σύναψη συμφωνιών για την προμήθεια εξοπλισμού, με την LG να θεωρείται ο πιθανότερος προμηθευτής των OLED panels για το μοντέλο των 6,46 ιντσών και την Samsung να παραμένει ο προμηθευτής των panels για το βασικό μοντέλο.

Η LG φαίνεται να είναι η προτίμηση της Apple και για τον τομέα των μπαταριών. Πιο συγκεκριμένα, η LG Chem φέρεται να αναλαμβάνει την κατασκευή των μπαταριών σχήματος L. Μάλιστα, αναφέρεται ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει ήδη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Nanjing αποκλειστικά για να καλύψει τις ανάγκες της Apple.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα φετινά iPhone X θα έχουν μονοκόμματες μπαταρίες και όχι δύο τμημάτων που σχηματίζουν σχήμα L όπως συνέβαινε στα περυσινά μοντέλα. Αυτό σημαίνει ότι η Apple δεν θα χρειαστεί κάποια εσωτερική δομή για να συνδέσει τις δύο μπαταρίες, εξοικονομώντας έτσι χώρο και αναβαθμίζοντας την χωρητικότητα της μπαταρίας.Source link