Τα Amazon Drones θα συνομιλούν με τον πελάτη


Τα Amazon Drones στο μέλλον εκτιμάται ότι θα μπορούν να συνομιλούν με τον παραλήπτη ενός πακέτου, με τη βοήθεια της Alexa.

Σύμφωνα με μία αίτηση για ευρεσιτεχνία που έχει καταθέσει η Amazon, τα μελλοντικά drones που θα μεταφέρουν παραγγελίες του ηλεκτρονικού πολυκαταστήματος θα μπορούν να δέχονται, αλλά και να στέλνουν ηχητικά μηνύματα.

Μία πιθανή χρήση αυτής της λειτουργίας είναι όταν ένα drone θα πλησιάζει στο σημείο όπου πρέπει να αφήσει ένα πακέτο και εκεί εμποδίζει την προσγείωση κάποιος άνθρωπος. Το Amazon Drone θα ειδοποιεί ότι πρέπει να αφήσει εκεί το πακέτο που μεταφέρει.

Πίσω από τη λειτουργία αυτή κρύβεται ο ψηφιακός βοηθός Alexa της Amazon, ο οποίος θα μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους ανθρώπους, ενώ η Amazon θέλει να τoν ενσωματώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές στο άμεσο μέλλον. Για τα Amazon Drones δεν γίνεται ειδική αναφορά για χρήση της Alexa, αλλά αυτό θεωρείται δεδομένο.

Ένα άλλο στοιχείο που αναφέρεται στην κατάθεση της πατέντας της Amazon είναι ότι τα Drones της εταιρείας αναμένεται να είναι εφοδιασμένα με τη δυνατότητα της αμφίδρομης επικοινωνίας μέσω βίντεο, για ακόμα καλύτερη επικοινωνία με τον παραλήπτη ενός δέματος.

Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα εάν θα γίνουν πράξη τα σχέδια της Amazon, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε Drones που μας μιλούν καθώς μας μεταφέρουν την παραγγελία μας.Source link