Η Siemens και η AES ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τη Fluence


Η Siemens και η AES Corporation ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους να δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας και παροχής υπηρεσιών με την επωνυμία Fluence.

Η κοινοπραξία θα συνδυάσει τα δέκα χρόνια εμπειρίας της AES που καθόρισαν τη βιομηχανία στην ανάπτυξη αποθήκευσης ενέργειας σε επτά χώρες με την πάνω από έναν αιώνα ηγετική θέση της Siemens στην ενεργειακή τεχνολογία και την παγκόσμια παρουσία της με πωλήσεις σε περισσότερες από 160 χώρες.

Συνδυάζοντας τις αποδεδειγμένες πλατφόρμες αποθήκευσης ενέργειας της AES, Advancion και της Siemens, Siestorage με διευρυμένες υπηρεσίες, η Fluence θα προσφέρει στους πελάτες μια ευρύτερη ποικιλία επιλογών για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενός ταχέως μεταβαλλόμενου ενεργειακού τοπίου. Η εταιρεία θα ενισχύσει τους πελάτες της παγκοσμίως για να πλοηγηθούν καλύτερα στον κατακερματισμένο αλλά ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα αποθήκευσης ενέργειας και θα ανταποκριθεί στις επιτακτικές ανάγκες τους για κλιμακούμενες, ευέλικτες και οικονομικά ανταγωνιστικές λύσεις αποθήκευσης ενέργειας.

Η Siemens και η AES θα έχουν από κοινού έλεγχο της εταιρείας, με κάθε μία να κατέχει από το 50%. Η παγκόσμια έδρα της Fluence θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, με επιπλέον γραφεία στο Erlangen της Γερμανίας και σε επιλεγμένες πόλεις παγκοσμίως. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει κατά το τέταρτο τρίμηνο του ημερολογιακού έτους 2017, καθώς υπόκειται σε ρυθμιστικές και άλλες εγκρίσεις.

Η Fluence θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από τις μητρικές της εταιρείες, συνδυάζοντας τις ισχυρές της δυνατότητες και την εμπειρία της ομάδας της Siemens για λύσεις αποθήκευσης ενέργειας βασισμένη σε μπαταρία υπό τη διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας με τη θυγατρική της AES, AES Energy Storage. Η AES και η Siemens κατατάσσονται σήμερα μεταξύ των κορυφαίων φορέων που δραστηριοποιούνται στην αποθήκευση ενέργειας παγκοσμίως από τη Navigant Research. Μαζί, οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει ή έχουν αναλάβει 48 έργα συνολικής χωρητικότητας 463 MW ενέργειας βασισμένη σε μπαταρία, σε 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του παγκοσμίως μεγαλύτερου έργου αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία ιόντων λιθίου κοντά στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια.

Ο τομέας αποθήκευσης ενέργειας συνδεδεμένης σε δίκτυο αναμένεται να επεκταθεί από μια εγκατεστημένη χωρητικότητα τριών gigawatts (GW) στο τέλος του 2016 στα 28 GW μέχρι το 2022 σύμφωνα με το IHS Markit, που ισοδυναμεί με την ισχύ που καταναλώνεται από 18,6 εκατομμύρια νοικοκυριά. Με την ενσωμάτωση της αποθήκευσης ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, οι ηλεκτρικές εταιρείες (utilities) και οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο θα βελτιστοποιήσουν τις επενδύσεις τους σε υποδομές, θα αυξήσουν την ευελιξία και την ανθεκτικότητα του δικτύου και θα επιταχύνουν την αποδοτική ενσωμάτωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Καθεμία από τις πλατφόρμες τεχνολογίας Advancion της AES και Siestorage της Siemens υποστηρίζει ένα πλήθος εφαρμογών αποθήκευσης ενέργειας, που αντιπροσωπεύουν από κοινού μια κορυφαία για τον κλάδο σειρά επιλογών για τους πελάτες.

Η Siemens φέρνει την εμπειρία της σε εφαρμογές μικροσυστημάτων και νησιωτικών εφαρμογών, στην ανανεώσιμη υβριδική τεχνολογία, στη δυνατότητα επανεκκίνησης από ολική διακοπή (black-start capability) και στην εξομάλυνση της καταναλωτικής ζήτησης στις ώρες αιχμής (consumer peak shaving), αξιοποιώντας τις οικείες γνώσεις της σχετικά με τις ανάγκες παροχής ενέργειας στον πελάτη, ως κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM).

Η AES φέρει την πλούσια τεχνογνωσία της σε μεγάλης κλίμακας λύσεις αποθήκευσης ενέργειας βασισμένη σε μπαταρίες για ευέλικτη δυναμικότητα αιχμής (peaking capacity), σε βοηθητικές υπηρεσίες όπως η ρύθμιση συχνότητας, η αξιοπιστία μετάδοσης και διανομής και εφαρμογές ενσωμάτωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρονολογούνται από μια δεκαετία πίσω και αντιπροσωπεύουν αρκετές από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο.Source link