Η Qualcomm απορρίπτει την πρόταση εξαγοράς της Broadcom


Η Qualcomm επίσημα απέρριψε την πρόταση εξαγοράς ύψους 105 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Broadcom, η οποία θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη στον κλάδο της τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε χθες από την Qualcomm ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελικό τίμημα για την Broadcom θα μπορούσε να ανέλθει ακόμη και στο ύψος των 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν η τελευταία αναλάμβανε να καλύψει και το χρέος ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Qualcomm.

Ο ουσιαστικός λόγος που απορρίφθηκε μία τόσο μεγάλη προσφορά είναι απλά ότι η Qualcomm θεωρεί ότι έχει σαφώς μεγαλύτερη αξία. Η εταιρεία κατασκευάζει modems και επεξεργαστές φορητών συσκευών για πληθώρα κατασκευαστών, ακόμη και της Apple παρόλο που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη τους τελευταίους μήνες.

«Η ομόφωνη πεποίθηση του διοικητικού συμβουλίου (σ.σ. της Qualcomm) είναι ότι η πρόταση της Broadcom υποτιμά την κυρίαρχη θέση της Qualcomm στον τομέα των mobile τεχνολογιών αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης» ήταν η ανακοίνωση του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας, Paul Jacobs.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική προσφορά της Broadcom έγινε στις 6 Νοεμβρίου και προέβλεπε την καταβολή 70 δολαρίων σε μετρητά για κάθε μετοχή της Qualcomm.Source link