Πώς θα πετύχεις το πιο βαθύ και ασφαλές μαύρισμαΝαι, ναι, το ξέρεις καλά, αυτή την εποχή πρέπει να είσαι πολύ καλά προφυλαγμένη για τα πάντα. Από το κρεβάτι ως την παραλία. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα μαυρίσεις όσο επιθυμείς. Αυτός ο μικρός οδηγός θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα τέλειο και βαθύ μαύρισμα με τον ελάχιστο κίνδυνο.


Κανόνας #1

Ακόμη και ένα καλά «εξοπλισμένο» αντηλιακό μπορεί να σε αφήσει να μαυρίσεις τέλεια.


Τόσο το SPF (που, χοντρικά, υποδεικνύει το μέγιστο χρόνο παραμονής σου στον ήλιο) όσο και τα αντηλιακά φίλτρα (η ισχυρή ασπίδα κατά της UV ακτινοβολίας) δεν αποτελούν ανασχετικούς παράγοντες στο μαύρισμά σου. Απλά το βοηθούν να γίνει σταδιακά ομοιόμορφο, χωρίς εγκαύματα, χωρίς τον κίνδυνο να εμφανίσεις ρυτίδες ή καρκίνο.


Κανόνας #2

Χόρτασε το αντηλιακό σου


Η συχνότητα και όχι η ποσότητα είναι που κάνει τη διαφορά. Απαιτούνται περίπου 20 λεπτά χρήσης αντηλιακού πριν βγεις έξω και τουλάχιστον μια επάλειψη κάθε φορά που βγαίνεις από το νερό, ακόμη κι αν το προϊόν γράφει πως είναι αδιάβροχο.


Κανόνας #3

Μη χρησιμοποιείς αυτοσχέδια λάδια


Στην κυριολεξία, αυτά τα λάδια ζητούν από τον ήλιο να εισβάλλει στο δέρμα σου και να το κατακάψει. Θα μαυρίσεις γρήγορα, δε στο αρνείται κανείς, αλλά θα τσούζει πολύ και για μέρες…


Κανόνας #4

Μαύρισε. Μην καείς.


Οι 4 σημαντικότερες συμβουλές για να μαυρίσεις όμορφα και να αποφύγεις τα δράματα είναι:

Α) Απόφυγε τον ήλιο του μεσημεριού. Ακόμη κι αν χρησιμοποιήσεις SPF 50+ δε γλιτώνεις το τσουρούφλισμα.

Β) Όταν παίζεις στην παραλία ή κάνεις σέρφινγκ, καλύψου με καπέλο και t-shirt αποφεύγοντας τα σκούρα υφάσματα.

Γ) Άπλωνε αντηλιακό ακόμη και μέσα στο νερό. Όχι πως το νερό ελκύει την ακτινοβολία περισσότερο, απλά σου κάθεται ύπουλα, αφού δεν φλέγεσαι, ωστόσο «καίγεσαι».

Δ) Μην είσαι βιαστική. Δεν μπορείς να μαυρίσεις σε ένα Σαββατοκύριακο αλλά θα το καταφέρεις μέσα στις επόμενες πέντε με έξι μέρες.

Πηγή:
Shape

Tags:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.