Οκονομία

Νέα υψηλή τιμή του Bitcoin – Γιατί ανεβαίνουν τα κρυπτονομίσματα;

Νέα υψηλή τιμή του Bitcoin και του Ethereum έρχονται να φέρουν νέο επενδυτικό κύμα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Ειδικότερα, η αγορά κρυπτονομισμάτων σημειώνει αυτή τη στιγμή τις καλύτερες αποδόσεις από τον Μάιο του 2022, με την τιμή του Bitcoin να καταφέρνει να ξεπεράσει τα 41.000 δολάρια και το Ethereum τα 2.200 δολάρια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου, η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην αγορά crypto αποτελεί και τον βασικότερο λόγο που ανεβαίνουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αυτές τις μέρες. Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον αυτό πηγάζει από τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ το 2024. Και φυσικά, από την ενδεχόμενη έγκριση ενός Spot Bitcoin ETF, το οποίο θα μπορούσε να ανεβάσει σημαντική την τιμή του Bitcoin (BTC).

 Άνοδος στην τιμή του Bitcoin πάνω από 41.000 δολάρια

Αυτή η άνοδος του Bitcoin επιφέρει μια απόδοση σχεδόν 150% από την ίδια εποχή πέρυσι. Μάλιστα, πρόκειται για την υψηλότερη τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος εδώ και ενάμιση χρόνο

Πέρα από την τιμή, η άνοδος του Bitcoin αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη αλλαγή στο κλίμα γύρω από τα κρυπτονομίσματα. Άλλωστε, η τρέχουσα ανοδική τάση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις αυξανόμενες προσδοκίες για μια πιθανή έγκριση από την SEC για ένα spot Bitcoin ETF τον Ιανουάριο.

Η γενική εικόνα στον χώρο των επενδύσεων

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η προσδοκία μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ωθήσει τις τιμές όλων των εμπορευμάτων σε υψηλότερα επίπεδα. Η επένδυση στον χρυσό έχει φθάσει σε ιστορικά υψηλά. Το Bitcoin έχει ανακάμψει κατά σχεδόν 15.000 δολάρια τον τελευταίο μήνα. Επιπλέον, και ο τομέας των μετοχών δείχνει μια ιδιαίτερα αισιόδοξη πορεία.

Το ποια είναι η καλύτερη επένδυση χρημάτων σήμερα εξαρτάται από πολλούς και διάφορους παράγοντες. Ωστόσο την πρωτιά θεωρούμε πως κλέβουν τα κρυπτονομίσματα, τα οποία σημειώνουν την καλύτερη πορεία τους εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Μάλιστα, η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, που συγκαλεί στις 8 Δεκεμβρίου ακρόαση για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, μπορεί να οδηγήσει σε ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο με έμφαση στην προστασία των επενδυτών, εξαιρετικά επωφελές για την ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Επιπρόσθετα, η αυξανόμενη αισιοδοξία γύρω από την έγκριση του Bitcoin ETF θα συνεχίσει να δημιουργεί κύματα θετικών συναισθημάτων στην παγκόσμια κοινότητα. Κάτι που θα οδηγήσει σε μια ανοδική τάση στις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και το επερχόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή