Η LG θα παρουσιάσει στο MWC 2018 νέο V30 με AI κάμερα


Η LG Electronics τελικά θα παρουσιάσει μία νέα έκδοση της ναυαρχίδας V30 κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, με κάμερα που θα ενσωματώνει τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η κορεατική εταιρεία, η βελτιωμένη συσκευή θα διαθέτει την τεχνολογία Vision AI που θα επιτρέπει στην κάμερα να είναι «εξυπνότερη» και πιο εύκολη στην χρήση. Πιο συγκεκριμένα, η Vision AI θα είναι σε θέση να αναλύει αυτόματα το αντικείμενο που πρόκειται να φωτογραφηθεί και θα προτείνει το καλύτερο shooting mode ανάμεσα σε συνολικά οκτώ προ-επιλογές (πορτρέτο, φαγητό, κατοικίδιο, τοπίο, πόλη, λουλούδι, ανατολή και δύση του ήλιου).

Η Τεχνητή Νοημοσύνη της κάμερας θα είναι σε θέση να υπολογίζει την γωνία λήψης και το χρώμα του αντικειμένου, τις αντανακλάσεις των αντικειμένων που το περιβάλλουν, τον φωτισμό και να προχωράει σε συνολικό υπολογισμό των ρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λήψη.

Παράλληλα, η AI του βελτιωμένου V30 θα διαθέτει και αγοραστικές ικανότητες. Θα μπορεί να πραγματοποιεί έρευνα μέσω μία εικόνας ή να σαρώνει QR codes ώστε να εμφανίζει τα σημεία όπου θα μπορεί ο χρήστης να προβεί σε αγορά των αντικειμένων που έχουν φωτογραφηθεί ενώ θα εντοπίζει και την χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή.

Πέρα από την εισαγωγή AI στην κάμερα του V30, η LG θα παρουσιάσει και το Voice AI το οποίο θα βρίσκεται στη συσκευή μαζί με τον Google Assistant. H Voice AI θα προσθέσει στη συσκευή νέες φωνητικές εντολές ενώ θα υπάρχει και συνεργασία με την εφαρμογή της κάμερας. Για παράδειγμα, θα μπορεί ο χρήστης να ζητά από το Voice AI να λάβει μία φωτογραφία σε πανοραμικό mode ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, λήψη βίντεο σε πολύ αργή κίνηση ή να ζητήσει τη σάρωση ενός QR code από το Vision AI.

Στην ανακοίνωσή της η LG Electronics υποστηρίζει ότι αυτές θα είναι οι πρώτες από μία «ευρεία γκάμα τεχνολογιών AI» που θα προστεθούν σταδιακά στο V30. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε πότε θα αποκαλυφθούν αυτές οι πρόσθετες AI τεχνολογίες.Source link