Η Lenovo Group ανακοινώνει αυξημένα έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο του 2017


Η Lenovo Group ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου του οικονομικού έτους το οποίο έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 12.9 δισεκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση της τάξεως του 6.3% σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο και αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο FY2017/18. Η Lenovo συνέχισε να απολαμβάνει σημαντικές αυξήσεις εσόδων στα τμήματα PC και Smart Devices (PCSD), αλλά και το Data Center Group (DCG), ενώ το Lenovo Mobile Business Group (MBG) απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίμηνο. Η Lenovo έδειξε δυνατή προ φόρων αύξηση εσόδων για το τρίμηνο, με απότομη άνοδο στα 150 εκατομμύρια (US$), τετραπλασιασμό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και σχεδόν 50% άνοδο από τα έσοδα του αντίστοιχου τριμήνου της περασμένης χρονιάς.

Η διοίκηση της Lenovo αποδίδει τις επιδόσεις στην εκτέλεση της «στρατηγικής τριών φάσεων» που δίνει έμφαση στην ηγεσία στους βασικούς επιχειρησιακούς τομείς, στην ανάπτυξη στα κύρια τμήματα και στην επένδυση σε νέες αναπτυσσόμενες τεχνολογίες. Σε αυτό το τρίμηνο η Lenovo έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των πωλήσεων σε PC, συνέχισε την σταθερή ανάπτυξη σε data centers και mobile και έδειξε ισχυρή δυναμική στις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες του device plus cloud και infrastructure plus cloud.

Η Lenovo είδε τη δυναμική της κατηγορίας PC και Smart Devices (PCSD) καθώς και την παγκόσμια αγορά να αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς. Οι επιδόσεις του κλάδου ήταν ανάλογες των προσδοκιών για αυτό το τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση της Lenovo για υψηλής ανάπτυξης ευκαιρίες στον συγκεκριμένο τομέα της αγοράς.

Με πωλήσεις 15.7 εκατομμύρια PC, σταθερά σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7.6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς και έφτασαν τα 9.3 δισεκατομμύρια δολάρια, με άνοδο 10.4% από το προηγούμενο τρίμηνο – φτάνοντας έτσι το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο συνεχούς ανάπτυξης, ενώ η εταιρία διατήρησε το κορυφαίο στην κατηγορία περιθώριο κέρδους της.

Η δυναμική ανάπτυξης ήταν ιδιαίτερα ισχυρή σε ολόκληρο τον πλανήτη με διψήφιους ρυθμούς αύξησης των εσόδων σε ετήσια βάση σε EMEA, σε Ασία-Ειρηνικό (AP) και σε Λατινική Αμερική (LA). Η επίδοση της Λατινικής Αμερικής ξεχώρισε, με το μερίδιο αγοράς της Lenovo να βρίσκεται στο 20%, κυρίως από την ανάπτυξη πωλήσεων στην Βραζιλία.

Κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, η εταιρεία ενίσχυσε τη δυναμική της σε αναδυόμενους τομείς τεχνολογίας, όπως η Επαυξημένη Πραγματικότητα (ΑR) και η Εικονική Πραγματικότητα (VR). Το προϊόν–ναυαρχίδα Star Wars: Jedi Challenges AR device που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Disney, δείχνει από μόνο του τη θέση της εταιρείας ως ανερχόμενο ηγέτη στην κατηγορία VR/AR.

Το Data Center Group (DCG) εξακολουθεί τον μετασχηματισμό του, όχι μόνο πιάνοντας τους στόχους του για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, αλλά παράλληλα φέρνοντας τα μεγαλύτερα έσοδα των τελευταίων δυο ετών. Η πρόοδος αυτή έχει τροφοδοτηθεί από σταθερή δυναμική ανάπτυξης σε όλα τα τμήματα και σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές.

Το Data Center Group (DCG) σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων των τελευταίων δύο ετών με 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια, με άνοδο 16.7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και 25.5% διαδοχικά. Σημείωσε επίσης διπλά νούμερα ανάπτυξης και αύξηση στα περιθώρια κέρδους σε όλα τα μέρη του κόσμου, ενώ στη Βόρεια Αμερική και την περιοχή της EMEA, η αύξηση των εσόδων συνεχίστηκε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Το Mobile Business Group (MBG) της Lenovo ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες για το τρίμηνο, παρόλες τις τεράστιες προκλήσεις και τον ανταγωνισμό της κατηγορίας. Με έσοδα 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε μείωση της τάξεως του 5% από την προηγούμενη χρονιά, αλλά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο. Η Λατινική Αμερική παρέμεινε βασικός κορμός ανάπτυξης, με διψήφια αύξηση εσόδων (+37%) και ισχυρή κερδοφορία.

Συνολικά, 5 εκατομμύρια Moto Z handsets έχουν πωληθεί σε όλον τον κόσμο, με τα ποσοστά ενεργοποίησης για τα MODS να αυξάνονται κατά 64% από χρόνο σε χρόνο. Η παρουσία του brand Moto ενδυναμώθηκε στην Δυτική Ευρώπη, με αύξηση πωλήσεων που ανέρχεται σε 23%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα μικτά κέρδη του Mobile Business Group (MBG) αυξήθηκαν κατά 9,8% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο σε 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει τριμηνιαία αύξηση της τάξεως του 8.6%.Source link