Κοινή ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης από τις Huawei και British Telecoms


Η British Telecom και η Huawei ανακοίνωσαν μια νέα πενταετή πρωτοβουλία κατά την οποία οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν μια κοινή ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Αυτή η νέα ομάδα, που προορίζεται να συνδυάσει τα πιο λαμπρά μυαλά δύο εκ των μεγαλύτερων παγκόσμιων εταιρειών Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT), με ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα στον κόσμο, θα ενισχύσει περαιτέρω το Ηνωμένο Βασίλειο να καταστεί ως ένας από τους κορυφαίους κόμβους καινοτομίας, παγκοσμίως.

Η ερευνητική ομάδα, υποστηριζόμενη με £25εκ. χρηματοδοτήσεις και συνεισφορές για τα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένεται να επικεντρωθεί σε έργα που σχετίζονται με οπτικά, ψηφιακά δίκτυα πρόσβασης και τεχνολογίες πολυμέσων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού αντίκτυπου των τηλεπικοινωνιών.

Το ερευνητικό πρόγραμμα στοχεύει να συγκεντρώσει εξειδικευμένα στελέχη από τα εργαστήρια της BT, την ομάδα R&D της Huawei και ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο του Cambridge για να διερευνήσει νέες τεχνολογίες που μπορούν να επιφέρουν οικονομικά οφέλη σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως μείωση του κόστους της δικτυακής υποδομής και η ενίσχυση της επιχειρησιακής τους απόδοση.

Τα έργα αναμένεται επίσης να επικεντρωθούν στον σημαντικό ρόλο των νέων τεχνολογιών στην επίτευξη θετικών επιπτώσεων στην κοινωνία, όπως αυτές που αποσκοπούν στη μείωση της ανισότητας, ιδίως στις ομάδες που εξαιρούνται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό με τη χρήση Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), ώστε να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα των κοινωνιών στην κλιματική αλλαγή.

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με περισσότερες από 4.700 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την περιοχή του Cambridge. Μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, η νέα ομάδα αναμένεται να ξεκινήσει την ερευνητική δραστηριότητα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 με πέντε έως δέκα ερευνητές από την BT και την Huawei να εργάζονται μαζί με τους συνεργάτες του Cambridge.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η BT όσο και η Huawei έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Cambridge σε ερευνητικά έργα. Πιο συγκεκριμένα, η Huawei και το Πανεπιστήμιο του Cambridge συνεργάζονται επί επτά χρόνια σε επιτυχημένα ερευνητικά προγράμματα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, των επικοινωνιών και άλλων τεχνολογιών.Source link