Η Intel θέλει να κάνει ακόμα πιο γρήγορη τη σύνδεση Wi-Fi


H Intel επιδιώκει την αύξηση των ταχυτήτων σύνδεσης μέσω Wi-Fi μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, άσχετα από τη συσκευή που χρησιμοποιεί κανείς. 

Εντός του 2018, η Intel ετοιμάζεται να φέρει σε μαζική χρήση το πρότυπο 802.11ax, με νέα chips που θα αναλαμβάνουν τη σύνδεση στο ασύρματο Internet, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να μιλά για μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες κατά 40% μεγαλύτερες από εκείνες που προσέφερε το πρότυπο 802.11ac.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Digital Trends, αυτό μεταφράζεται σε αύξηση από τα 433 Mbps στα 600 Mbps, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί αρκούντως χρηστικό σε γραφεία και άλλα περιβάλλοντα όπου πολλοί χρήστες συνδέονται στο ασύρματο δίκτυο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας πάνω στην οποία βασίζεται η πρόταση της Intel είναι ότι η αυτονομία των συσκευών που θα συνδέονται με το ασύρματο δίκτυο θα είναι βελτιωμένη, στοιχείο που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο για τις ποικίλες υλοποιήσεις του Internet of Things. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Intel, η νέα τεχνολογία chips για την ασύρματη σύνδεση θα είναι διαθέσιμη για μαζική παραγωγή αρχής γενομένης από το 2019.

Το πρώτο στάδιο για την πλήρη υιοθέτηση του προτύπου 802.11ax είναι η πιστοποίησή του, ενώ θα περάσει και λίγος χρόνος μέχρι την εφαρμογή του σε καθολικό επίπεδο.Source link