Η IBM λανσάρει τους πρώτους Power9 για εφαρμογές AI


Η IBM λανσάρισε τα πρώτα της συστήματα βασισμένα στον καινούργιο της επεξεργαστή Power9, βελτιστοποιημένα για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης.

Στόχος της εταιρείας είναι να προωθήσει τους νέους επεξεργαστές Power9 σε τρίτους κατασκευαστές και σε παρόχους υπηρεσιών cloud, συμπεριλαμβανομένης της Google. Παράλληλα, παρουσιάστηκε και ο AC922, ο server δηλαδή που θα εκμεταλλεύεται τις ικανότητες του Power9 στις υπηρεσίες cloud που προσφέρει η ίδια η IBM.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν ο νέος επεξεργαστής μπορεί να βελτιώσει τους χρόνους «εκπαίδευσης» της λειτουργίας βαθιάς μάθησης έως και 4 φορές. Ο Power9, όπως και οι servers που βασίζονται σε αυτόν, αποτελούν προϊόν συνεργασίας στο OpenPower Foundation, στο οποίο συμμετέχουν οι IBM, Google, Mellanox, Nvidia και άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Stefanie Chiras, αντιπρόεδρος της IBM για τα Power Systems, οι AC922 και Power9 χρειάστηκαν συνολικά τέσσερα χρόνια ανάπτυξης με τη σημαντική βοήθεια του OpenPower. «Η πραγματική αξία του Power9 είναι στη βελτιστοποίηση του hardware και του software ώστε να κάνουν νέα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει «πώς μπορώ να εργαστώ με τα δεδομένα μου με έναν καλύτερο τρόπο; Εάν μειώσετε το χρόνο εκπαίδευσης κατά 4 φορές, δηλαδή από μήνες σε ημέρες και ώρες».Source link