Δοκιμάζουμε το ενσύρματο Motospeed CK107 Gaming Keyboard


Πριν από λίγους μήνες είχαμε δοκιμάσει ένα από τα πρώτα προϊόντα της Motospeed στην Ελλάδα, τώρα κοντά στο κλείσιμο της χρονιάς επανερχόμαστε με το μηχανικό gaming πληκτρολόγιο CK107 της εταιρείας.

Πρώτη θετική εντύπωση που έρχεται ανοίγοντας τη συσκευασία του Motospeed CK107 Gaming Mechanical Keyboard είναι η στιβαρή του κατασκευή. Άλλωστε το βάρος του πληκτρολογίου ανέρχεται περίπου στα 1,2 κιλά ενώ οι διαστάσεις του είναι 440 x 135 x 36 χιλιοστά.

Πρόκειται για ένα πληκτρολόγιο με τον σκελετό κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τα υπόλοιπα μέρη κατασκευασμένα από πολύ καλής ποιότητας πλαστικό. Εξαιρετική ποιότητα χαρακτηρίζει επίσης τα ελατήρια των πλήκτρων στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για τις περιπτώσεις που τα «χτυπήματα» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού γίνουν λίγο πιο έντονα από το κανονικό.

Το πληκτρολόγιο είναι plug-and-play κάτι που σημαίνει ότι συνδέοντάς το με τον υπολογιστή σας δεν θα χρειαστείτε drivers ή οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση. Η σύνδεση γίνεται μέσω καλωδίου αρκετά μεγάλου μήκους USB. Είναι έτοιμο για χρήση προσφέροντας οπίσθιο LED φωτισμό σε διάφορα χρώματα ή συνδυασμούς χρωμάτων, οι οποίοι ενεργοποιούνται με το χτύπημα συγκεκριμένων συνδυασμών πλήκτρων. Οι σχετικοί συνδυασμοί βρίσκονται στο εγχειρίδιο χρήσης, στην συσκευασία του πληκτρολογίου.

Η θέση των πλήκτρων είναι τέτοια που καθίσταται δύσκολη η λανθασμένη πληκτρολόγηση ενώ όλα έχουν ανεξάρτητη λειτουργία ακόμα και αν πατηθούν ταυτόχρονα. Στα θετικά περιλαμβάνονται επίσης οι μηχανικοί διακόπτες, το πλήκτρο για multimedia λειτουργίες και το πλήκτρο για κλείδωμα των Windows, ώστε να αποφεύγονται «ατυχήματα» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Υπάρχει ωστόσο το θέμα του θορύβου που είναι αρκετά έντονος και ίσως επιβάλλει κάποιους περιορισμούς εάν παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι αργά το βράδυ ή έχετε συγκάτοικο…

Σε κάθε περίπτωση με την τιμή του να βρίσκεται περίπου στα 50 ευρώ, το Motospeed CK107 Gaming Mechanical Keyboard αποτελεί ιδανική επιλογή, αναλογιζόμενοι τη σχέση κόστους/ απόδοση.

Επίσημος διανομέας των προϊόντων της Motospeed στην Ελλάδα είναι η BigTree, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Όλα τα προϊόντα που πωλούνται από την BigTree συνοδεύονται όπου χρειάζεται από ελληνικές οδηγίες χρήσης και αυτοκόλλητο γνησιότητας επίσημου Ελληνικού διανομέα, ενώ η εταιρεία διαθέτει και εξουσιοδοτημένο service επισκευών όλων των συσκευών.

Τέλος, όλοι όσοι θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν μια συνεργασία με την BigTree θα μπορούν να αποκτήσουν και τη σήμανση «επίσημος μεταπωλητής» στις πλατφόρμες σύγκρισης τιμών (skroutz, best price) και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται.Source link