Η Apple αναπτύσσει δικές της οθόνες τεχνολογίας MicroLED


Η Apple φέρεται να αναπτύσσει τα δικά της πάνελ οθονών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία επόμενης γενιάς MicroLED, σε μια προσπάθεια αποδέσμευσης από τους Ασιάτες προμηθευτές της.

Αυτό υποστηρίζεται σε δημοσίευμα του Bloomberg με την επισήμανση ότι η Apple έχει ήδη κατασκευάσει μικρό αριθμό οθονών τεχνολογίας MicroLED, τις οποίες χρησιμοποιεί για τη διεξαγωγή δοκιμών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η τεχνολογία MicroLED είναι πολύ νέα στον τομέα κατασκευής οθονών και έχει προσελκύσει την προσοχή αρκετών κατασκευαστών. Οι οθόνες τεχνολογίας MicroLED είναι λεπτότερες, φωτεινότερες και καταναλώνουν σαφώς χαμηλότερες ποσότητες ενέργειας σε σχέση με τις οθόνες τεχνολογίας OLED, οι οποίες το τελευταίο διάστημα υιοθετούνται από όλο και περισσότερους κατασκευαστές ποικιλίας συσκευών.

Ωστόσο, αναλυτές θεωρούν ότι η τεχνολογία MicroLED δεν έχει αποδείξει την αξία της ενώ θεωρούν ότι είναι αρκετά δύσκολη στη χρήση. Επιπλέον, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η νέα τεχνολογία είναι ανώτερη σε επίπεδο ποιότητας της τεχνολογίας OLED. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η κίνηση της Apple είναι περισσότερο μία επίδειξη ικανότητας ότι μπορεί να βρει εναλλακτικές λύσεις για τα προϊόντα της.

Το Bloomberg αναφέρει ότι οι οθόνες τεχνολογίας MicroLED αναπτύσσονται σε «μυστική» εγκατάσταση στην Καλιφόρνια με επικεφαλής του προγράμματος τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος και για την ανάπτυξη των οθονών των συσκευών iPhone και Watch της Apple. Στόχος της εταιρείας φέρεται να είναι η χρήση της νέας τεχνολογίας καταρχήν στα wearable προϊόντα της ενώ υπολογίζεται ότι η εν λόγω τεχνολογία θα είναι έτοιμη για χρήση στα iPhone σε διάστημα 3 έως 5 ετών.

Κατά την πάγια πρακτική της η Apple απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

The post Η Apple αναπτύσσει δικές της οθόνες τεχνολογίας MicroLED appeared first on pestaola.Source link