Απαγόρευση χρήσης λογισμικού Kaspersky στις αμερικανικές υπηρεσίες


Η χρήση του λογισμικού της ρωσικής Kaspersky απαγορεύεται από τις αμερικανικές υπηρεσίες, παρόλο που η εταιρεία διαμαρτύρεται. 

Η Kaspersky σημειώνει σε όλους τους τόνους ότι αδίκως κατηγορείται για βοήθεια μυστικών υπηρεσιών σε περιπτώσεις κατασκοπείας και δηλώνει ότι το λογισμικό της δεν έχει καμία ύποπτη χρήση. Αυτό, όμως, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά πειστικό για τις αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες διατάχθηκε από την κεντρική Κυβέρνηση να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το λογισμικό της Kaspersky σε όλες του τις εκδοχές. Οι υπηρεσίες, μάλιστα, έχουν πάρει μία διορία 90 ημερών προκειμένου να ολοκληρώσουν την απεγκατάσταση των προϊόντων της Kaspersky από τους υπολογιστές τους.

Σύμφωνα με τους New York Times, το FBI και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ μελετούν εδώ και αρκετό καιρό το ενδεχόμενο η Kaspersky να συνεργάζεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ το FBI εστιάζει την έρευνά του στο ενδεχόμενο το Kaspersky Antivirus Software να έχει backdoors που επιτρέπουν την κακόβουλη χρήση του από υπηρεσίες κατασκοπείας εκτός ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι η Kaspersky αρνείται όλες τις κατηγορίες αυτές και δηλώνει ότι το λογισμικό της κάνει απλώς τη δουλειά του, δηλαδή εντοπίζει και καθαρίζει τα συστήματα των υπολογιστών από ιούς και άλλες διαδικτυακές απειλές.

Η Kaspersky Lab δημιουργήθηκε το 1997 και θεωρείται ως μία από τις πιο εξελιγμένες εταιρείες στην καταπολέμηση ιών, spyware και κακόβουλου λογισμικού σε παγκόσμια κλίμακα.Source link