Η Amazon φέρεται να σχεδιάζει wearable με ενσωματωμένη την Alexa


Η Amazon φέρεται να σχεδιάζει τις πρώτες της wearable συσκευές οι οποίες θα διαθέτουν ενσωματωμένη και την ψηφιακή βοηθό Alexa της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Amazon εργάζεται για τη δημιουργία της πρώτης της wearable συσκευής. Αυτή η συσκευή θα είναι ένα ζευγάρι «έξυπνων» γυαλιών τα οποία θα διαθέτουν ενσωματωμένη την ψηφιακή βοηθό Alexa η οποία θα ενεργοποιείται και θα είναι διαθέσιμη όταν ο χρήστης φοράει τα γυαλιά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα γυαλιά της Amazon θα απαιτούν τη σύζευξη με συσκευή smartphone ενώ θα διαθέτουν και τεχνολογία που θα επιτρέπει στον χρήστη που τα φοράει να ακούει την ψηφιακή βοηθό χωρίς την ανάγκη χρήσης ακουστικών (bone-conduction system).

Σε αντίθεση με το Google Glass τα «έξυπνα» γυαλιά της Amazon δεν θα διαθέτουν κάμερα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η ύπαρξη κάμερας στο Google Glass ήταν η αιτία για αρκετά περιστατικά έντασης καθώς θαμώνες σε δημόσιους χώρους κατηγορούσαν τους κατόχους της συσκευής ότι τους βιντεοσκοπούν παρά τη θέλησή τους. Ένα άλλο ζήτημα που είχε ανακύψει ήταν η χρήση του Glass σε κινηματογράφους καθώς οι ιδιοκτήτες θεωρούσαν ότι θα μπορούσε έτσι να γίνει διαρροή νέων ταινιών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αρκετά από τα στελέχη της Google που είχαν εργαστεί για την ανάπτυξη του Glass, μηχανικοί και σχεδιαστές, πλέον εργάζονται για την Amazon. Μεταξύ αυτών και ο Babak Parviz δημιουργός του Google Glass, ο οποίος εργάζεται για την Amazon ήδη από το 2014.

Ανάλογες κινήσεις φέρεται να κάνει και η Apple, με ορισμένους αναλυτές να θεωρούν ότι το «Apple Glass» θα φέρει τεράστιες αλλαγές στην αγορά, ίσως μεγαλύτερες από τις αλλαγές που έφερε το ίδιο το iPhone, δέκα χρόνια πριν. Φήμες θέλουν τη συσκευή της Apple να κάνει την εμφάνισή της μετά το 2019.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Alexa, η ψηφιακή βοηθός της Amazon, αρχικά ήταν διαθέσιμη μέσω του Amazon Echo, ενώ πλέον έχει μεταπηδήσει σε συσκευές smartphones, όπως το HTC U11 και η αμερικανική έκδοση του Huawei Mate 9.Source link