Ειδήσεις

Τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά

Σκηνές που σοκάρουν σημειώθηκαν παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε συνοικία της Πάτρας, όταν κάποιοι εξανάγκασαν 35χρονο Ρομά να πει τα κάλαντα για να του δώσουν χρήματα, ζητώντας του μάλιστα να πέσει στα γόνατα.

Η κατάσταση εκτραχύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν ένα άτομο του έριξε στα ρούχα εύφλεκτο υλικό και του έβαλε φωτιά. Ένας άλλος δράστης βιντεοσκοπούσε το μαρτύριο που βίωνε ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο 35χρονος άνδρας πήγε σε πασίγνωστη επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε… να πει τα κάλαντα. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- αρχίζουν το παιχνίδι, γελώντας μαζί του. Μετά από λίγο, κάνοντας έτσι απλά την πλάκα τους, του προτείνουν να… κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα! Ο άντρας υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει το…«Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά…»! Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί. Ενας από την παρέα, του πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του βάζει φωτιά!

Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες. Ο 35χρονος, αρχίζει να ουρλιάζει. Προσπαθεί να τις σβήσει και ευτυχώς τα καταφέρνει γρήγορα, γλυτώνοντας από εγκαύματα, την τελευταία στιγμή! Αρχίζει τις φωνές, διαμαρτύρεται, απειλεί με μηνύσεις. Η παρέα προσπαθεί, πια, να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει.

Το γεγονός κάνει γρήγορα… τον γύρο της πόλης, με πρωταγωνιστή τον αδύναμο άνδρα. Φτάνει, όχι μόνο στην εκεί περιοχή, αλλά και σ’ άλλα σημεία της πόλης.

Ορισμένοι, ενεργούντες υπεύθυνα, αποφασίζουν να δράσουν και να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα του επικίνδυνου «καψονιού» φθάνουν στα γραφεία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και αμέσως σοκάρουν! Απεικονίζουν, καρέ-καρέ, τον ρατσιστικό βασανισμό ενός πάμπτωχου συμπολίτη, μα πάνω απ’ όλα ενός ανθρώπου, από «εξυπνάκηδες» αδίστακτους Πατρινούς!

Η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού… ανέβηκε στα social media ως «στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες κι όπως αποδείχθηκε πολλοί επισκέπτες του διαδικτύου «γέλασαν» με το… κατόρθωμα!

Ανεξαρτήτως του εάν ο Ρομά δεν υπέστη σοβαρά τραύματα, δεν παύει να έπεσε θύμα δημόσιου εξευτελισμού, αφού τον εξανάγκασαν για… «μερικά ψιλά».Παραμένει άγνωστο, αν θα προβεί σε μήνυση κατά των υπαιτίων ή αυτοί φρόντισαν να «κουκουλώσουν» το συμβάν με μερικά… ακόμα ψίχουλα!

Πηγή