Δέσμευση του υπ. Παιδείας η διασφάλιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση κάθε παιδιού
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 19:28

Τη δέσμευση να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την διασφάλιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από το φύλο και την καταγωγή του, εξέφρασε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο μήνυμά του για τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, στέλνοντας παράλληλα ένα «μήνυμα σεβασμού και προάσπισης των δικαιωμάτων όλων των παιδιών που ζουν στη χώρα μας».

Η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης της 20ής Νοεμβρίου 1989 για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία προστατεύει τα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των παιδιών σε όλον τον πλανήτη.

«Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Συμμετοχής ώστε να διασφαλίζεται η δυνατότητα των παιδιών να μεγαλώνουν και να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον που να εγγυάται την κάλυψη των αναγκών τους, την αξιοπρέπεια και την ευημερία που δικαιούνται» αναφέρει το μήνυμα του υπουργείου.

«Ωστόσο, πάνω από είκοσι χρόνια μετά και παρά την όποια πρόοδο σε τομείς όπως η παιδική θνησιμότητα και η ένταξη στο σχολείο, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να γίνονται θύματα ανείπωτης βίας και να έρχονται αντιμέτωπα με διάφορες μορφές κακοποίησης, παραμέλησης, και εκμετάλλευσης. Δεδομένου ότι κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στην ευζωία, στη μόρφωση και στην προσωπική του ανάπτυξη, μακριά από την όποια βία και κακομεταχείριση, χρέος και άμεση προτεραιότητα της πολιτείας είναι να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξάλειψης τέτοιων φαινομένων» καταλήγει το μήνυμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, 19:28Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.