Αγοράστε Οικονομικά Χειροποίητα Κοσμήματα

Επίσημη ανακοίνωση του Snapdragon 845 από την Qualcomm


Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την πολυαναμενόμενη mobile πλατφόρμα Snapdragon 845 η οποία αναμένεται να εξοπλίσει την επόμενη γενιά κορυφαίων smartphones, tablets ακόμη και laptops.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Snapdragon Summit της Qualcomm, το οποίο διοργανώνεται στη Χαβάη. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά εκεί, η πλατφόρμα Snapdragon 845 θα αποτελέσει την καρδιά της εμπειρίας AR και VR ενώ υπόσχεται συνδεσιμότητα Gigabit LTE και καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alex Katouzian, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Qualcomm υπεύθυνος για τον τομέα των mobile προϊόντων, ένας χρήστης θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του μία ταινία HD μεγέθους 3GB σε χρόνο τριών λεπτών χάρη στη συνδεσιμότητα Gigabit LTE.

Επιπλέον, έμφαση έχει δοθεί στις επιδόσεις της κάμερας, στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, στη βελτιωμένη ασφάλεια και στη μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί η ταχύτερη φόρτιση της μπαταρίας χάρη στην τεχνολογία Quick Charge που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Όπως συνέβη και με προηγούμενες πλατφόρμες της Qualcomm, η Samsung θα αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής με βάση τη διαδικασία επεξεργασίας των 10nm, προφανώς στις ίδιες εγκαταστάσεις που θα αναλάβουν την παραγωγή και του αντίστοιχου επεξεργαστή της σειράς Exynos. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι ένα μέρος της αρχικής παραγωγής του Snapdragon 845 θα δεσμευτεί για την κάλυψη των αναγκών στης κορεατικής εταιρείας, όπως είχε γίνει και πέρυσι με τον Snapdragon 835.

Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι ο Lei Jun, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια του Snapdragon Summit ότι ο Snapdragon 845 θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη ναυαρχίδα που θα λανσάρει η κινεζική εταιρεία.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο, κορυφαίο SoC της Qualcomm.Source link