Το λαθρεμπόριο καυσίμων ρυπαίνει τη δημοκρατία
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, 18:25

Ο Γ. Σούρλας,πρώην υπουργός και Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης,  σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη II», δήλωσε:

«Το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν ρυπαίνει μόνο τις θάλασσες και το περιβάλλον, αλλά ρυπαίνει και πλήττει τη δημοκρατία.

Ένα ακόμη συμβάν έρχεται να αποκαλύψει και να επιβεβαιώσει τη διαχρονική δράση κυκλωμάτων διαφθοράς και διαπλοκής, που επιβαρύνουν την εθνική οικονομία και νοθεύουν την δημοκρατία.

Πέρασαν είκοσι χρόνια, από τότε που εκφράστηκε η «πολιτική βούληση» για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων. Έγιναν μελέτες, συντάχθηκαν πορίσματα, προωθήθηκαν νομοθετικές ρυθμίσεις, αλλά το λαθρεμπόριο καλπάζει.

Το δημόσιο συνεχίζει να χάνει 600εκ. ευρώ το χρόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως ανέφερε η Αν. Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή στις 2.8.2016, ποσό που όπως χαρακτηριστικά τόνισε ξεπερνούσε τα 400εκ. ευρώ περικοπών επικουρικών συντάξεων που ζητούσαν τότε οι δανειστές.

Πέρασαν επτά κυβερνήσεις, έξι πρωθυπουργοί, δέκα υπουργοί εθνικής οικονομίας, δεκατρείς οικονομικών. Πέρασαν δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση για «ανυπαρξία πολιτικής βούλησης στο ζήτημα πάταξης των λαθρεμπόρων καυσίμων» και η δράση των κυκλωμάτων με τους γνωστούς – άγνωστους, δυστυχώς συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Οι λαθρέμποροι έχουν γίνει πλέον καθεστώς. Είναι προφανές ότι δεν δρουν μόνοι τους, αλλά με την ανοχή και συμμετοχή παραγόντων της εκάστοτε εξουσίας. Προκαλούν βάναυσα το κοινό αίσθημα σε εποχές, μάλιστα, που οι πολίτες δοκιμάζονται και θέτουν την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις ενώπιον των ευθυνών τους.»


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, 18:25Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.