Τεράστια διαδήλωση υποστηρικτών των ανταρτών Χούτι
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, 11:23

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη διαδήλωσαν τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα Σανάα με την ευκαιρία της τρίτης επετείου από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία στη χώρα.

Η μεγάλη αυτή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από την εκτόξευση επτά βαλλιστικών πυραύλων από τους Χούτι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Οι πύραυλοι αυτοί αναχαιτίστηκαν, όμως τα συντρίμμια ενός εξ αυτών έπεσαν σε σπίτι στο Ριάντ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ακόμη δύο.

Η πλατεία Σαμπίνε στη Σανάα ήταν γεμάτη κόσμο σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) και το τηλεοπτικό δίκτυο al Massirah, το οποίο ελέγχουν οι Χούτι, μετέδωσε ότι διαδηλωτές εξακολουθούν να συρρέουν στο σημείο.

Πολεμικά τραγούδια, ποιήματα και πύρινοι λόγοι κατά των ΗΠΑ, των Εβραίων και των χριστιανών ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που οργανώθηκε υπό το σύνθημα «αντίσταση στην επίθεση».

Την Κυριακή το βράδυ ο επικεφαλής των ανταρτών Άμπντελ Μάλικ αλ Χούτι είχε δήλωσει ότι οι Υεμενίτες είναι έτοιμοι «για περισσότερες θυσίες».

Στις 26 Μαρτίου 2015 η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι σύμμαχοί τους ξεκίνησαν την επιχείρηση «Αποφασιστική καταιγίδα» για να στηρίξουν την κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, που είχε εκδιωχθεί από την πρωτεύουσα ένα μήνα νωρίτερα.

Σε τρία χρόνια πολέμου περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, 53.000 έχουν τραυματιστεί και ο λιμός, η χολέρα και η διφθερίτιδα απειλούν τον πληθυσμό.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, 11:23Source link