Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζωντανό δότη
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, 01:49

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στο Εθνικό Κέντρο Καρκίνου στην Μογγολία, η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζωντανό δότη. Μια ομάδα 42 χειρουργών μεταμόσχευσε ένα τμήμα από το ήπαρ ενός 20χρονου, στον 42χρονο θείο του. Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε επτά ώρες με την βοήθεια γιατρών από το Ιατρικό Κέντρο «Samsung» της Νότιας Κορέας και σύμφωνα με τις ιατρικές πηγές, η κατάσταση και των δύο είναι σταθερή.

Ο καρκίνος του ήπατος αποτελεί σήμερα το πλέον θανατηφόρο πρόβλημα υγείας στη Μογγολία, ενώ τα ποσοστά αυτού του καρκίνου στη χώρα είναι έξι φορές υψηλότερα από τον μέσο όρο παγκοσμίως. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κατά μέσο όρο, 1.950 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο του ήπατος ετησίως στη Μογγολία και 1.600 από αυτούς πεθαίνουν μετά από ένα ή δύο χρόνια.

Τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω από 160 Μογγόλοι διαγνωσμένοι με καρκίνο του ήπατος υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση ήπατος στην Ινδία και την Νότια Κορέα πληρώνοντας από 11.000 έως -15.000 δολάρια, ποσό υπέρογκο για τους περισσότερους από αυτούς.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, 01:49Source link