Πρώην σύμβουλος του Τραμπ στο συνέδριο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, 23:51

Ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον μίλησε με άκρως εγκωμιαστικά λόγια για τη Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, τη νεαρή ανιψιά της ηγέτιδας του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, του Εθνικού Μετώπου, προβλέποντας ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον ως «ανερχόμενο αστέρι» της πολιτικής.

Από τους πρωτεργάτες της προεκλογικής ατζέντας του Ντόναλντ Τραμπ με το σύνθημα «Πρώτα η Αμερική», ο Στιβ Μπάνον είναι ο επίτιμος προσκεκλημένος του συνεδρίου του Εθνικού Μετώπου, το οποίο διεξάγεται στη βόρεια Γαλλία. Επέλεξε μάλιστα να μιλήσει μονάχα για την 28χρονη ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν.

«Δεν είναι μονάχα ένα ανερχόμενο αστέρι της Δεξιάς στη Γαλλία. Είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά πρόσωπα σε ολόκληρο τον κόσμο», επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός εθνικιστής, που διετέλεσε διευθυντής του ιστότοπου Breitbart News, χωρίς καν να αναφερθεί στην οικοδέσποινά του τη Μαρίν Λεπέν.

Ο Μπάνον συναντήθηκε με τη Μαριόν, η οποία έχει προσωρινά αποσυρθεί από τον πολιτικό στίβο μετά την ήττα της θείας της στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, στο συνέδριο των Συντηρητικών στο Μέριλαντ τον περασμένο μήνα, όπου είχε πει ότι είναι «απόλυτα συγκλονιστική».

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους πώς ένιωσε για τα σχόλια του Μπάνον, η Μαρίν Λεπέν στράφηκε προς τον Αμερικανό και υπογράμμισε ότι οι δημοσιογράφοι επιχειρούν να υποδαυλίσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο γυναικών.

«Δεν καταλαβαίνουν ότι υπερασπιζόμαστε τις ίδιες ιδέες, στον εκπαιδευτικό τομέα εκείνη, στην πολιτική εγώ», επεσήμανε.

«Με ρωτάνε πώς αισθάνομαι για τα κολακευτικά λόγια που είπες για τη Μαριόν και εγώ απαντώ: με κάνουν να χαίρομαι».

Τότε ο Στιβ Μπάνον σχολίασε: «Αυτό ονομάζουμε fake news».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, 23:51Source link