Πώς να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες με το smartphone σαςΔεν είναι λίγοι αυτού που θεωρούν ότι για να τραβήξουν μια καλή φωτογραφία χρειάζονται υποχρεωτικά και μια ακριβή κάμερα. Στην εποχή που ζούμε, με την τεράστια εξέλιξη της τεχνολογίας και των Android κινητών τηλεφώνων, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Τα Android κινητά τηλέφωνα προσφέρουν μια πληθώρα δυνατοτήτων που θα σας επιτρέψουν να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας χωρίς περαιτέρω επαγγελματικές γνώσεις.Μπορείτε να βρείτε αρκετά φθηνά Android τηλέφωνα που θα σας προσφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές συμβουλές που θα βελτιώσουν τις φωτογραφίες σας.

Καθαρίστε τον φακό της κάμερας.

Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε από τα βασικά και αυτονόητα. Ο καθαρισμός του φακού της κάμερας είναι η πρώτη και σημαντικότερη ενέργεια που πρέπει να κάνουμε. Λόγω του είδους της χρήσης των κινητών τηλεφώνων, ο φακός της κάμερας εκτίθεται σε δαχτυλιές, σκόνη και διάφορους λεκέδες. Πρέπει λοιπόν πριν από κάθε χρήση της κάμερας, να καθαρίσουμε τον φακό με τα ειδικά πανάκια με μικρο-ίνες, καθότι οποιοδήποτε άλλο υλικό κρύβει τον κίνδυνο να γρατζουνίσει τον φακό μας.

Ο σωστός φωτισμός

Δεν είναι τυχαίο που οι επαγγελματίες φωτογράφοι χρησιμοποιούν τόσο φωτισμό στα στούντιο φωτογράφισης. Ο σωστός φωτισμός είναι το παν σε μια φωτογραφία. Ειδικά για τις φωτογραφίες από κινητό τηλέφωνο ο κατάλληλος και επαρκής φωτισμός είναι απαραίτητος αν θέλουμε μια καλής ποιότητας φωτογραφία. Ο καλύτερος φωτισμός είναι αυτός του ήλιου κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εξωτερικές φωτογραφίες βγαίνουν καλύτερες από αυτές εντός σπιτιού.

Αν λοιπόν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία εσωτερικού χώρου, καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός του ήλιου είναι επαρκής, ή να χρησιμοποιείστε λάμπες με την ένδειξη «φως ημέρας» για καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος μην ξεχνάτε ότι η πηγή του φωτισμού μας πρέπει να βρίσκεται στην πλάτη μας. Μια φωτογραφία με κατά μέτωπο έκθεση στο φως είναι δεδομένο ότι θα βγει σκοτεινή.

Σταθερότητα

Μια κουνημένη φωτογραφία είναι απλά για πέταμα. Η σταθερότητα του Android κινητού μας κατά την λήψη της φωτογραφίας είναι ένας επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας. Καλό θα ήταν αν δεν έχετε αρκετά σταθερό χέρι, να τοποθετήσετε το κινητό σας σε μια σταθερή βάση. Επίσης, η χρήση της «εστίασης» που μας παρέχει η κάμερα του κινητού τηλεφώνου είναι κάτι που μας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια. Πριν τραβήξετε την φωτογραφία σας, κάντε tap στην οθόνη προκειμένου να εστιάσετε στο σημείου που επιθυμείτε. Δοκιμάστε ξανά, αλλάζοντας εστίαση και θέση, μέχρι να σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα που βλέπετε.

Οι κρυφές δυνατότητες των Android SmartPhone.

Α) Η χρήση του HDR, ή αλλιώς “HighDynamicRange”, είναι μια δυνατότητα που θα σας βοηθήσει πολύ στη λήψη φωτογραφιών, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Η χρήση της λειτουργίας αυτής ενδείκνυται για τοπία, πορτραίτα σε φωςκαθώς και όταν έχουμε κατά μέτωπο φωτισμό.

Β) Όσο καλή και αν σας φαίνεται η ιδέα του να κάνετε zoom σε μια φωτογραφία, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τραβήξετε μιας κακής ποιότητας φωτογραφία. Αποφεύγετε πάντα τη χρήση της λειτουργίας αυτής.

Γ) Χρησιμοποιήστε το φλας μόνο όταν είναι αναγκαίο. Όπως προαναφέραμε προτιμείστε τις φυσικές πηγές φωτισμού και όχι το φλας του κινητού σας.

Να θυμάστε ότι η λήψη φωτογραφιών με το Android κινητό μας, εκτός από διασκεδαστική μπορεί να γίνει και ένα ιδιαίτερα δημιουργικό χόμπι.

Διαβάστε ακόμα:Source link