«Υπόγειο» στον Τεχνοχώρο Cartel
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, 09:40

Το ψυχολογικό θρίλερ, με τίτλο «Υπόγειο» ανεβαίνει στον Τεχνοχώρο Cartel από τις 30 Οκτωβρίου 2017,  σε σκηνοθεσία Θάνου Περιστέρη. Στους ρόλους των δύο μυστηριωδών ανδρών ο Θοδωρής Τσουανάτος και ο Θάνος Περιστέρης.Τη μετάφραση υπογράφει η Μαρία Χατζηεμμανουήλ.

Πρόκειται για ένα έργο που επιχειρεί μια κατάδυση στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής, με την υπογραφή του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ, τον πατέρα του σύγχρονου καταλανικού θεάτρου («Δύο γυναίκες χορεύουν» «Πώς να το πω»).

Η υπόθεση


Στο «Υπόγειο», μια φαινομενικά τυχαία συνάντηση δύο ανδρών εξαιτίας ενός παρ’ ολίγον δυστυχήματος, εξελίσσεται αρχικά σε μια πολιτισμένη φιλική συζήτηση με θέμα την αγάπη και την αναζήτηση της απόλαυσης. Καταλήγει όμως στην εκ βαθέων εξομολόγηση του ενός, ο οποίος ψάχνει να βρει την εξαφανισμένη γυναίκα του προς τον άλλον, ο οποίος δηλώνει ψυχολόγος. Το «παιχνίδι» του θύτη και του θύματος, είτε διαδραματίζεται μπροστά στον θεατή, είτε περιγράφεται από τα δύο πρόσωπα του έργου (όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του έργου ανάγονται τελικά στο μοντέλο «θύτης- θύμα»), που οδηγεί σε μια κατάδυση στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής, σε μια επώδυνη κάθαρση.

Οι αναφορές στα βασανιστήρια απηχούν σαφώς τον πόλεμο του Ιράκ, τον συγγραφέα όμως απασχολεί κυρίως ένας άλλος πόλεμος. Αυτόν που έχει ως αντίπαλο… το τέρας που κρύβεται μέσα στον καθένα μας.


Σημείωμα σκηνοθέτη


Πώς είναι άραγε να χάνεις κάτι που σου ανήκει. Να ψάχνεις κάτι που το έχεις δεδομένο όπως μια γυναίκα, μια χώρα, μια πατρίδα; Κι αν κάποιος άλλος τελικά στο είχε πάρει μέχρι που θα έφτανες για να το φέρεις πάλι πίσω. Θα κατέβαινες στο υπόγειο χωρίς να ξέρεις σίγουρα ότι είναι εκεί. Θα ταπεινωθείς για να γυρίσει πίσω σε σένα. Εσύ φταις, το ξέρεις ότι φταις. Γι’ αυτό είσαι εκεί… (Θάνος Περιστέρης)

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας: Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Θάνος Περιστέρης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ερμής Περιστέρης, Χριστίνα Παπαγιάννη

Κίνηση: Αγγέλα Πατσέλη

Κοστούμια: Δημήτρης Ορδουλίδης

Μουσική: Γ. Α

Φωτογραφία: Anny Icon

Video προβολή – trailer : Νίκος Τριανταφύλλου

Παίζουν: Θοδωρής Τσουανάτος, Θάνος Περιστέρης,

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :

Δευτέρα &Τρίτη :21:00

Διάρκεια παράστασης: 80’ χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΜΕΣΩ viva.gr: 8 ευρώ

Ατέλειες, άνεργοι, πολύτεκνοι: 5 ευρώ

Μέχρι τις 30/10/2017, ημέρα έναρξης των παραστάσεων οι τιμές εισιτηρίων είναι 5 ευρώ.

Τηλ. Κρατήσεων : 693 9898258

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Cartel – Τεχνοχώρος: Αγίας Άννης και Μικέλη 4, Αιγάλεω 122 41

Πρόσβαση στον χώρο του θεάτρου: μετρό Ελαιώνας & 6 λεπτά περπάτημα ή ελεύθερο κ άνετο πάρκινγκ.Source link