Ο στρατός ανακάλυψε πυραύλους εδάφους-αέρος σε αποθήκη όπλων του Ισλαμικού Κράτους
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017, 22:26

Ο στρατός του Λιβάνου ανακάλυψε αντιαεροπορικούς πυραύλους σε ένα κρησφύγετο με οπλισμό σε περιοχή που εγκατέλειψαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο σήμερα.

Στην αποθήκη όπλων αυτή ανακαλύφθηκαν επίσης όλμοι, πολυβόλα μέσου και μεγάλου διαμετρήματος, τουφέκια εφόδου, χειροβομβίδες, αντιαρματικά όπλα, νάρκες κατά προσωπικού, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και πυρομαχικά.

Το Σάββατο ο στρατός του Λιβάνου άρχισε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να εκδιώξει το ΙΚ από έναν συγκριτικά μικρό θύλακα στα βουνά που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, ο συριακός στρατός και η σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου που μάχεται στο πλευρό του στον συριακό πόλεμο διεξάγουν μια χωριστή, αλλά ταυτόχρονη επιχείρηση εναντίον του ίδιου θύλακα των τζιχαντιστών.

Μια επιχείρηση που διεξήγαγε η Χεζμπολάχ τον περασμένο μήνα ανάγκασε μαχητές του λεγόμενου Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ο ως πρότινος βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) να εγκαταλείψουν έναν γειτονικό θύλακα στα σύνορα και να μετακινηθούν σε άλλη συριακή περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Την Παρασκευή, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε πυραύλους εδάφους-αέρος σε μια αποθήκη όπλων που εγκατέλειψαν οι μαχητές του Μετώπου Υποστήριξης σε μια περιοχή που κατέλαβε η Χεζμπολάχ και κατόπιν παραδόθηκε στον έλεγχο των λιβανέζικων ένοπλων δυνάμεων.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017, 22:26Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.