Ειδήσεις

Γιατί η εισαγγελία άνοιξε εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης Marfin




Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 20:34

Μια ομάδα αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας που είδε με άλλο «μάτι» τα βίντεο από τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin το 2010, ήταν αυτό που έδωσε το δικαίωμα στην εισαγγελία για να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης.

Με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας «ξαναδιαβάστηκαν» τα βίντεο με τα επεισόδια αλλά και τις μολότοφ που έπεσαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια εκείνης της ημέρας αλλά και στον εμπρησμό της τράπεζας και του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

«Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν ταυτοποιηθεί πρόσωπα» λέει στο zougla.gr αξιωματικός της Ασφάλειας που γνωρίζει λεπτομέρειες του φακέλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς όμως να έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία τους.

Επίσης, οι αστυνομικοί επανεξέτασαν και παλιά βίντεο πολιτών που είχαν ανέβει στο διαδίκτυο ή είχαν περιέλθει στην κατοχή των αρχών. Αυτό που δεν περιλαμβάνεται στον φάκελο που κατατέθηκε στην εισαγγελία είναι κάποιο καινούργιο βιντεοληπτικό υλικό ή νέες μαρτυρίες προσώπων.

Ανώτεροι αξιωματικοί της Ασφάλειας, μιλώντας στο zougla.gr, έλεγαν πως «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τα στοιχεία που καταθέσαμε έγιναν αποδεκτά από τη δικαιοσύνη. Κρίθηκαν σοβαρά και έτσι μπορεί να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης. Ενός εμπρησμού όπου έχασαν την ζωή τους τέσσερα άτομα».  

Μεταξύ αστυνομίας και δικαστικών αρχών υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας καθώς δεν αποκλείεται η εισαγγελία να ζητήσει και κάποιες άλλες πρόσθετες ενέργειες από τις διωκτικές αρχές ώστε να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν οι κατηγορίες ανάλογα με τις πράξεις του καθενός.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 20:34



Source link