Ειδήσεις

Ο Μακρόν προειδοποιεί τον Τραμπ ενάντια στον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, 00:10

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ τις «έντονες ανησυχίες του για τους δασμούς» που επέβαλε στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, προειδοποιώντας ενάντια στον κίνδυνο «ενός εμπορικού πολέμου, στον οποίο όλες οι εμπλεκόμενες χώρες θα βγουν χαμένες», ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, ο Μακρόν τόνισε πως «τέτοια μέτρα που στοχεύουν χώρες συμμάχους, οι οποίες σέβονται τους διεθνείς κανόνες εμπορίου, δεν θα είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση αθέμιτων πρακτικών». Παράλληλα δήλωσε ότι: «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει με διαφανή και αναλογικό τρόπο σε όλες τις πρακτικές που είναι αθέμιτες ή ενάντια στους διεθνείς κανόνες εμπορίου».

Ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ εξέφρασε χθες τη «λύπη» της κυβέρνησης της Γαλλίας για τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Τραμπ, σημειώνοντας πως τόσο το Παρίσι, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτιμήσουν τις συνέπειες και θα εξετάσουν το πώς θα αντιδράσουν. «Ένας εμπορικός πόλεμος δεν έχει παρά μόνο χαμένους», υπογράμμισε.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, 00:10Source link