Ειδήσεις

Θρίαμβος για τον Ναδάλ στο Australian Open


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022, 16:11

Απίστευτος, συγκλονιστικός, μοναδικός!

Ό,τι επίθετο κι αν χρησιμοποιήσεις, προκειμένου να περιγράψεις τη συγκλονιστική εμφάνιση του Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Australian Open και τον θρίαμβο, που πέτυχε με τεράστια ανατροπή επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, θα είναι πραγματικά λίγο…

Τι κι αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στον καταληκτικό αγώνα του πρώτου grand slam της σεζόν, ο οποίος κράτησε 5,5 ώρες; Τι κι αν είδε τον αντίπαλό του να προηγείται με 2-0 σετ;

Ο αριστερόχειρας τενίστας από τη Μαγιόρκα κατάφερε να πετύχει μία επική ανατροπή απέναντι στον Ρώσο, Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη και με 3-2 σετ έφτασε στον 21ο grand slam τίτλο της σπουδαίας καριέρας του, στέλνοντας μήνυμα τοις πάσι: Regresé (Επέστρεψα).

Πρώτο σετ 

Η αναμέτρηση μέχρι το 4ο game εξελίχθηκε ομαλά, με τον Ράφαελ Ναδάλ να έχει εκπληκτικές άμυνες και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να μην αφήνει τον Ισπανό να ξεφύγει στο σκορ.

“26 shots and quality all the way!” 👏

Daniil Medvedev and Rafa Nadal are putting on a show at the Rod Laver Arena 🤩🍿#AusOpen pic.twitter.com/Lp3XFsEyzj


— Eurosport (@eurosport) January 30, 2022

Στο 5o game παίζοντας εξαιρετικά από την πίσω γραμμή, ο Ρώσος έτρεξε τον Ισπανό στο δικό του σέρβις και κατάφερε να αποκτήσει πλεονέκτημα για την κατάκτηση του πρώτου σετ κάνοντας το break χωρίς να χάσει πόντο.

Στο 7ο game ο Μεντβέντεφ έβγαλε άμυνες στα τρομερά χτυπήματα του Ναδάλ και με τριπλό break point έκανε το 6-2.

Nothing gets past @RafaelNadal 🙅‍♂️

🎥: @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis @Kia_Worldwide • #Kia • #MovementThatInspires • #AusOpen pic.twitter.com/CA0JmgQGx9


— #AusOpen (@AustralianOpen) January 30, 2022

Δεύτερο σετ 

Στο δεύτερο σετ ο Ναδάλ πέρασε στην αντεπίθεση με εξαιρετικά χτυπήματα, επιτυχημένα ράλι και έχοντας βρει το μομέντουμ του αγώνα.

“40 shots of 𝒑𝒖𝒓𝒆 𝒒𝒖𝒂𝒍𝒊𝒕𝒚!” 😱

Sit back and watch this 𝐄𝐏𝐈𝐂 rally between Rafa Nadal and Daniil Medvedev 🤯🍿#AusOpen pic.twitter.com/WcwnMhkF3a


— Eurosport (@eurosport) January 30, 2022

Ο Ισπανός στην αρχή του σετ πάσχισε να κρατήσει τα σερβίς του και προηγήθηκε 2-1 games.

Ωστόσο στη συνέχεια, ο Ισπανός τενίστας δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, πετυχαίνοντας το πρώτο του break στο 4ο game και δίνοντας μια εξαιρετική «παράσταση» στο 5ο game για το 4-1.

“40 shots of 𝒑𝒖𝒓𝒆 𝒒𝒖𝒂𝒍𝒊𝒕𝒚!” 😱

Sit back and watch this 𝐄𝐏𝐈𝐂 rally between Rafa Nadal and Daniil Medvedev 🤯🍿#AusOpen pic.twitter.com/WcwnMhkF3a


— Eurosport (@eurosport) January 30, 2022

Με δύο σερί games, το ένα σε σερβίς του Ναδάλ, ο Ρώσος μείωσε στο 4-3, ανακτώντας την αυτοπεποίθηση που του είχε «κλέψει» ο Ισπανός από την αρχή του δεύτερου σετ. Ακόμη ένα break για τον Ράφα Ναδάλ στο 8o game (5-3).

Σε ένα συναρπαστικό 9ο game που διήρκησε περίπου 14′, παρά τις εναλλαγές πλεονεκτήματος, τελικά το game πήγε στον Μεντβέντεφ (5-4), ο οποίος στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5. 

All business 💼

After a thirteen minute game and facing set point, @DaniilMedwed breaks Nadal for 5-4 in the second set.#AO2022 • #AusOpen pic.twitter.com/OjJBRUn3dU


— #AusOpen (@AustralianOpen) January 30, 2022

Ο Ναδάλ έβγαλε τρομερές άμυνες στο 11ο game, αλλά δεν άντεξε στο τέλος (6-6 για τον Μεντβέντεφ). Το σετ οδηγήθηκε στο tie break με τον Ρώσο να καταφέρνει έπειτα από 84′ να κάμψει την αντίσταση του εκπληκτικού Ναδάλ και να κατακτά και το δεύτερο σετ (2-0).

Ο κόσμος νόμιζε ότι ο Ράφα πήρε τον πόντο από λάθος του Μεντβέντεφ, αλλά το μπαλάκι πριν έσκασε εκτός για τον Ναδάλ, με τον Ρώσο να παίρνει το tie break με μπάκχαντ winner μέσα σε αποδοκιμασίες.

Did someone order a tiebreak to decide the second set? 👀#AusOpen • #AO2022 pic.twitter.com/kzpJfc1pOb


— #AusOpen (@AustralianOpen) January 30, 2022

Τρίτο σετ

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με εναλλαγή στα νικηφόρα games.

Ο Ράφα κυνήγησε το break στο πρώτο, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Μεντβέντεφ να κρατά το σερβίς του (0-1). Με εξαιρετικό σερβίς ισοφάρισε σε 1-1 ο Ναδάλ και στη συνέχεια πέρασε και πάλι μπροστά ο Ρώσος (2-1).

Η προσπάθεια του Ισπανού τενίστα να ισοφαρίσει απέδωσε καρπούς (2-2), ωστόσο και πάλι ο Ρώσος προηγήθηκε με 3-2 games.

Τρομερή αντίσταση συνέχισε να προβάλλει ο Ναδάλ (3-3) που γύρισε το game από 0-40 με τον Μεντβέντεφ να βγάζει απίστευτες άμυνες. Ωστόσο ο Ρώσος τενίστας προηγήθηκε και πάλι με 4-3.

Ο Ναδάλ με δύο διαδοχικά games πήρε το προβάδισμα (5-4), τη στιγμή που το κοινό τον αποθέωνε, ενώ αποδοκίμαζε τον Ρώσο, προκαλώντας τον εκνευρισμό του.

Με απίστευτη ψυχή, ο Ισπανός κατάφερε να κατακτήσει το 3ο σετ, μειώνοντας σε 2-1, καθώς πήρε το 10ο game έπειτα από τριπλό σετ πόιντ.

Τέταρτο σετ

Μετά από 3,5 ώρες ματς, το 4ο σετ ξεκίνησε με game υπέρ του Μεντβέντεφ (1-0), όμως με δύο σερί games ο Ισπανός πέρασε μπροστά (2-1). 

Με break ο Ρώσος ισοφάρισε σε 2-2, ωστόσο ο αριστερόχειρας τενίστας από τη Μαγιόρκα δημιουργώντας επτά break points ο Ναδάλ έφτασε στο break (3-2), μπαίνοντας εκ νέου σε θέση οδηγού στο σετ.

Στη συνέχεια ο Ισπανός με τον δεύτερο άσο του στο ματς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 5-3, ενώ με 6-4, ισοφάρισε σε 2-2!

Συνεχίζουν! 🙌

Ο Rafael Nadal ισοφαρίζει 2⃣-2⃣ τα σετ ενάντια στον Daniil Medvedev 🎥 #setpoint

Το 5ο σετ του τελικού, ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ σε Eurosport και Eurosport Player 📺📱💻

🎾🇦🇺 #AusOpen #AO2022 https://t.co/Kk6yjfxGqM pic.twitter.com/laasJbTpCY


— Eurosport Greece (@EurosportGR) January 30, 2022

 


Πέμπτο σετ


Στο ξεκίνημα του τελευταίου σετ της μεγάλης αναμέτρησης στη Μελβούρνη οι δύο αντίπαλοι κράτησαν τα σερβίς τους στα πρώτα τέσσερα games (2-2).


Στη συνέχεια πάντως ήρθε το break από τον Ισπανό, ο οποίος ακολούθως αφού έσβησε τρία break points του Ρώσου κράτησε το σερβίς του, διευρύνοντας το προβάδισμά του σε 4-2, υπό τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των υποστηρικτών του!


Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους (5-3), ωστόσο στη συνέχεια ο Μεντβέντεφ με δύο σερί games ισοφάρισε σε 5-5, καθώς με break έδειξε ότι να αρνείται να παραδοθεί.


Εντούτοις ο Ισπανός πήρε άμεσα πίσω το σερβίς του κάνοντας το 6-5

Επιμέλεια: Άννα Νικολάου



Πηγή