Ο ηγέτης των Εργατικών ζήτησε συγγνώμη για αντισημιτικά σχόλια
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018, 23:12

Ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε συγγνώμη σήμερα για τον αντισημιτισμό στους κόλπους του κόμματός του, καθώς και ο ίδιος φέρεται ότι δεν ενήργησε αποτελεσματικά για να σταματήσει τέτοιες ενέργειες στο παρελθόν.

“Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξε αντισημιτισμός σε θύλακες του Εργατικού Κόμματος, προκαλόντας οδύνη στην εβραϊκή κοινότητα εντός του κόμματος και στην υπόλοιπη χώρα. Λυπάμαι ειλιρινά για τον πόνο που προκλήθηκε”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι Εργατικοί επικρίνονταν συχνά τα τελευταία χρόνια για τα αντισημιτικά σχόλια που έκαναν μέλη του κόμματος, ακόμη και βουλευτές. Ο ίδιος ο Κόρμπιν φέρεται ότι το 2012 εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον καλλιτέχνη μιας τοιχογραφίας που πολλοί την θεωρούσαν αντισημιτική. Την Παρασκευή απάντησε ότι θα έπρεπε να έχει προσέξει περισσότερο τα στοιχεία της τοιχογραφίας και να την καταδικάσει. Αλλά αυτή η συγγνώμη δεν ήταν αρκετή για κάποιους και μάλιστα ένας Εβραίος βουλευτής του κόμματός του την χαρακτήρισε “απολύτως ανεπαρκή”.

Πριν αναρτηθεί αυτή η δήλωση του Κόρμπιν, ηγετικά στελέχη της εβραϊκής κοινότητας της Βρετανίας είχαν ανακοινώσει ότι θα οργανώσουν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο έξω από το κοινοβούλιο. “Φαίνεται να μην καταλαβαίνει τον αντισημιτισμό, είτε προέρχεται από τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό, είτε από ντόπιες ομάδες στο Facebook”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δύο οργανώσεις που εκπροσωπούν την κοινότητα, το Jewish Leadership Council και το Board of Deputies of British Jews.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018, 23:16Source link