Η ΝΔ λέει στην κυβέρνηση πως πρέπει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος με την Τουρκία
«Ο Ερντογάν πάει να ταπεινώσει την Ελλάδα με το θέμα των δύο στρατιωτικών» τόνισε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Η Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας σειρά κινήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, αλλά και στη Θράκη.

«Η ΝΔ ενόψει αυτής της κατάστασης πιστεύει πως πρέπει να υπάρχει ενότητα. Όλοι είμαστε Έλληνες», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως η ΝΔ λέει στην κυβέρνηση πως θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος με την Τουρκία αλλά και την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως όλοι αυτοί που έλεγαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επίσκεψη Ερντογάν ήταν μια πετυχημένη επίσκεψη δεν δικαιώθηκαν. «Από την κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθούν τη δυσκολία της κατάστασης — δεν είναι όλα επικοινωνία» είπε ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν την ίδια αντίληψη για την εξωτερική πολιτική. «Άλλη είναι η ρητορική του κ. Τσίπρα, άλλη του κ. Καμμένου» τόνισε προσθέτοντας πως στόχος πρέπει να είναι να επιστρέψουν «τα δύο παιδιά» στην Ελλάδα. « Η ΝΔ συνειδητά κρατά χαμηλούς τόνους μέχρι να λήξει το θέμα», συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης προσθέτοντας πάντως πως «θα θέλαμε ένα καλύτερο συντονισμό στο επίπεδο των κυβερνητικών εταίρων».

Δίκαιη και βιώσιμη λύση για την πΓΔΜ αποδεκτή από την Ελλάδα

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση, αποδεκτή από την Ελλάδα. «Είχα διακινδυνεύσει την πρόβλεψη ότι το πράγμα δεν θα πάει καλά, κρίνοντας από το κλίμα στον κόσμο, στην Ελλάδα και τα Σκόπια» τόνισε.

Η κυβέρνηση , υπογράμμισε, θεώρησε καλό να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο, όταν νωρίτερα είχε αναφέρει για την ιεραρχία μέσω κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών ότι ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή, «επέλεξε να αφήσει τα κόμματα εκτός, θεωρώντας πως θα δημιουργούσε πρόβλημα στη ΝΔ και τελικά αγνόησε τις εθνικές ευαισθησίες και υπονόμευσε τον εαυτό της, αλλά και την όλη προσπάθεια να λυθεί το θέμα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τον κόσμο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τον κινητοποίησε ο κ. Τσίπρας. «Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να βάζει νερό στο κρασί του γιατί είναι απέναντι στον κόσμο, ο δε κ. Καμμένος είναι σε άλλο πεδίο, έχετε δύο θέσεις», είπε χαρακτηριστικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, που ήταν ο προσκεκλημένος από πλευράς κυβέρνησης στην εκπομπή της ΕΡΤ, ο κ. Χατζηδάκης επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ θέλει μια λύση πακέτο, με αφετηρία τη συμφωνία του Βουκουρεστίου. «Ακόμα βασικότερο από το θέμα της ονομασίας είναι να λυθεί το θέμα του Συντάγματος και του αλυτρωτισμού. Αν περάσει μια συμφωνία για το όνομα αυτή θα πρέπει να καταγράφεται και στο Σύνταγμα», εξήγησε.Υπόθεση Novartis: η ΝΔ ζητά να έρθουν να καταθέσουν οι μάρτυρεςΑναφερόμενος στο θέμα της Novartis, ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πέφτει κάθε μέρα στις «λούμπες» που προσπαθεί να στήσει. «Καλά είναι τα τρικ, τα κόλπα και τα ψέματα», αλλά «έχετε προσβάλει το φιλότιμο των Ελλήνων» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας πως όλα πρέπει να βγουν στο φως.

Για την προανακριτική επιτροπή , όπως είπε, η ΝΔ ζητά να έρθουν να καταθέσουν οι μάρτυρες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τυλίξει το θέμα σε μια χαρτοπετσέτα και θα το στείλει πίσω στην κυρία Τουλουπάκη. Εγώ λέω ότι πρέπει να γίνει ουσιαστική διαδικασία στη Βουλή» είπε καταγγέλλοντας πως σε αντίθεση με τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται τις προτάσεις της ΝΔ για εξεταστικές επιτροπές στις υποθέσεις της Novartis αλλά και της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: ΑΠΕSource link