Μείωσε τα απόβλητα, τη χρήση νερού και τις εκπομπές ρύπων CO2
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 21:02

Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

Βασική προτεραιότητα της FCA είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος…Η έκθεση βιωσιμότητας της FCA του 2017, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, επιβεβαιώνει ότι συνέχισε να κάνει τις δεσμεύσεις της πράξεις.

Συγκεκριμένα το 2017 διέθεσε 4,7 εκατομμύρια οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, ενώ τα τελευταία 7 χρόνια έχει καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 33%, την χρήση νερού κατά 37% και τα απόβλητα που παράγονται κατά 58% ανά όχημα που κατασκευάζει μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της.Ενεργό ρόλο

Το εργατικό δυναμικό επίσης είχε ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες που οδήγησαν στα θετικά αποτελέσματα. Οι υπάλληλοι της FCA κατέθεσαν πάνω από 2,8 εκατομμύρια προτάσεις για πιθανές Προτάσεις που υλοποιήθηκαν και έπιασαν τόπο…βελτιώσεις σε προϊόντα και διαδικασίες ενώ και τα εργατικά ατυχήματα μειώθηκαν για 11η συνεχόμενη χρονιά.

Παράλληλα συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για την κατασκευή οχημάτων με έμφαση στους αποδοτικούς κινητήρες, τη μείωση του βάρους, την ασφάλεια, την ποιότητα, με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών CO2. Αποτέλεσμα της παραπάνω προσπάθειας είναι η υβριδική τεχνολογία eTorque Assist στο ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler.

Εθελοντές

Τέλος, η FCA υποστήριξε τις κοινότητες  διαθέτοντας περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ σε όλο τον κόσμο και οι εργαζόμενοι της προσέφεραν εθελοντικά περισσότερες από 240.000 ώρες σε μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες κατά την διάρκεια του χρόνου εργασίας.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 21:02Source link