«Μαγειρεύεται» το μεγαλύτερο deal στα χρονικά της τεχνολογίαςΤο μεγαλύτερο οικονομικό deal στην ιστορία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας είναι προ των πυλών.

Η εταιρεία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων επικοινωνίας Broadcom ανακοίνωσε σήμερα την προσφορά για την εξαγορά της εταιρίας μικροκυκλωμάτων για «έξυπνα» τηλέφωνα Qualcomm, που ανέρχεται στα 70 δολάρια ανά μετοχή ή 103 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές. Εάν ευοδωθεί η συμφωνία, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποτέ εξαγορά στον τομέα της τεχνολογίας.

Η προσφορά της Broadcom αντιπροσωπεύει υπερτίμημα 27,6% έναντι της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Qualcomm την Πέμπτη στα 54,84 δολάρια, μία ημέρα πριν ενισχυθεί η μετοχή της ύστερα από δημοσιεύματα για πιθανή συμφωνία.

Ο Hock Tan, ο επικεφαλής διαπραγματεύσεων της συμφωνίας για την Broadcom, δήλωσε ότι «η πρόταση είναι συναρπαστική για τους μετόχους και των δύο εταιρειών. Προσφέρει στους μετόχους της Qualcomm ένα ουσιαστικό και άμεσο premium σε μετρητά για τις μετοχές τους, όπως και την ευκαιρία να μετέχουν στα ‘ανοδικά περιθώρια’ της κοινής εταιρείας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, για το deal, το συνολικό τίμημα ανέρχεται στα 130 δισ. δολάρια καθώς η Broadcom θα αναλάβει και 25 δισ. δολάρια χρέος της Qualcomm.

Αν η Qualcomm περάσει στον όμιλο της Broadcom, η εταιρεία θα γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών παγκοσμίως, με πρώτες την Intel και τη Samsung.

Μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη εξαγορά στο χώρο της τεχνολογίας ήταν όταν το 2015 η Dell εξαγόρασε την EMC για 57 δισ. δολάρια, ένα ρεκόρ που κρατά ακόμα.

news.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.