Εξονυχιστικός έλεγχος στο ύποπτο σκάφος που έπλεε νότια της Κρήτης
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, 23:17

Στο λιμάνι της Ιεράπετρας οδηγήθηκε το ύποπτο σκάφος που εντοπίστηκε να πλέει χθες το βράδυ, νότια της Κρήτης, σε απόσταση 40 περίπου ναυτικών μιλίων, θέτοντας σε συναγερμό της λιμενικές αρχές.

Στο πλαίσιο μεγάλης κινητοποίησης που στήθηκε με τη συμμετοχή πλωτών σκαφών ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, το πλοίο υπό σημαία Συρίας και με την ονομασία «Celine Star» κατέπλευσε τελικά στην Ιεράπετρα λίγο πριν από τις 4:00 το απόγευμα και αμέσως ξεκίνησαν εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται εξάλλου, πως το πλοίο έχει θεωρηθεί ύποπτο για τη μεταφορά εκρηκτικών ή άλλου επικίνδυνου φορτίου.

Τις έρευνες παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς ο Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Κρήτης, ενώ συμμετέχουν δύτες και εξειδικευμένος σκύλος. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι το ύποπτο στο αλιευτικό σκάφος, ωστόσο οι έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Στην επιχείρηση για τη μεταφορά του «Celine Star» στην Ιεράπετρα συμμετείχαν επίσης άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι τα τέσσερα μέλη του πληρώματος εξετάζονται από τους λιμενικούς. Το σκάφος – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Λάρνακα με τελικό προορισμό την Ταραγόνα της Ισπανίας.

Πηγή: cretapost


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, 23:18Source link