Ανάπτυξη 2,7% φέτος αναμένει το DIHK
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, 15:40

Ανοδικά αναθεώρησε το γερμανικό βιομηχανικό και εμπορικό επιμελητήριο DIHK την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, τοποθετώντας την στο 2,7% για το 2018, από προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη 2,2%.

Οι νέες προβλέψεις έγιναν γνωστές λίγο πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.

«Οι επιχειρήσεις είναι πιο αισιόδοξες από ποτέ» αναφέρει το DIHK στην τελευταία του έρευνα, που δείχνει πως το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε περαιτέρω στις αρχές του 2018, παρά το ισχυρότερο ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα του DIHK σε 26.000 διευθυντές, το επιχειρηματικό κλίμα που αφορά τις τρέχουσες συνθήκες έφτασε σε ιστορικό υψηλό, καθώς το 54% των επιχειρήσεων κάνει λόγο για καλές συνθήκες, το 40% δηλώνει ότι τα πράγματα είναι ικανοποιητικά και το 6% αναφέρει πως τα πράγματα είναι άσχημα.

Σε ερώτημα για τη μεγαλύτερη απειλή για τη μελλοντική ανάπτυξη, οι περισσότερες επιχειρήσεις αναφέρουν τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και το αυξανόμενο εργατικό κόστος.

«Η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού αναδεικνύεται σε πραγματικό εμπόδιο για τη μελλοντική ανάπτυξη», σημειώνει στην έρευνά του το DIHK.

Σε ό,τι αφορά την άνοδο του ευρώ, μόνο το 13% των επιχειρήσεων την περιγράφει σαν κίνδυνο για τη μελλοντική ανάπτυξη. Το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του φθινοπώρου ήταν 18%.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, η κυβέρνηση αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 2,4% φέτος. Το 2017 η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,2%.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, 15:40Source link