Τεχνολογία

Το ThreatSync, η λύση XDR της WatchGuard, απλοποιεί την κυβερνοασφάλεια για τους υπεύθυνους ασφαλείας


14 Mar Το ThreatSync, η λύση XDR της WatchGuard, απλοποιεί την κυβερνοασφάλεια για τους υπεύθυνους ασφαλείας

Posted at 15:37h
in PC, SOFTWARE
by Soustas

Η WatchGuard® Technologies, παγκόσμιος ηγέτης στην ενοποιημένη κυβερνοασφάλεια ανακοίνωσε την κυκλοφορία του ThreatSync, μιας ολοκληρωμένης και απλής στη χρήση λύσης XDR που αποτελεί μέρος της αρχιτεκτονικής Unified Security Platform® της WatchGuard, η οποία παρέχει τεχνολογία eXtended Detection and Response (XDR) για τα προϊόντα Δικτύου και Ασφάλειας Τελικών Σημείων της WatchGuard. Το WatchGuard ThreatSync εξοπλίζει τους οργανισμούς με δυνατότητες XDR για τη συγκέντρωση ανιχνεύσεων μεταξύ προϊόντων και την ενσωμάτωση της αυτοματοποιημένης απόκρισης σε απειλές από ένα ενιαίο παράθυρο. Απλοποιεί την κυβερνοασφάλεια, ενώ βελτιώνει την ορατότητα και την ταχύτερη ανταπόκριση σε απειλές σε ολόκληρο τον οργανισμό, μειώνοντας τον κίνδυνο και το κόστος και παρέχοντας μεγαλύτερη ακρίβεια που διαφορετικά θα ήταν αδύνατη.

 

 

«Η διασφάλιση πολύπλοκων δικτύων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο απειλών στον κυβερνοχώρο απαιτεί ενιαία ορατότητα και γρήγορες και ολοκληρωμένες δυνατότητες απόκρισης», δήλωσε ο Ricardo Arroyo, Principal Product Manager της WatchGuard Technologies. «Το ThreatSync εξοπλίζει τους συνεργάτες και τους πελάτες μας με πραγματικές δυνατότητες XDR μέσω των ενοποιημένων εργαλείων της WatchGuard. Το ThreatSync όχι μόνο απλοποιεί την κυβερνοασφάλεια και τους δίνει τη δυνατότητα να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά, αλλά μειώνει επίσης τον κίνδυνο και το κόστος – και όλα αυτά παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλότερο βαθμό ακρίβειας που θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί διαφορετικά».

 

Για τους MSP, το XDR μειώνει την επιβάρυνση του προσωπικού, επιτρέποντας στις ομάδες να μοιράζονται τις γνώσεις τους μέσα από μία μόνο πλατφόρμα ασφάλειας. Ταυτόχρονα, το XDR αυξάνει την προστασία και βελτιώνει τα αποτελέσματα συνδυάζοντας διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας. Τα βασικά χαρακτηριστικά της λύσης ThreatSync της WatchGuard περιλαμβάνουν:

Μηδενική διαμόρφωση – Τα προϊόντα ασφαλείας της WatchGuard είναι γνωστά για την εύκολη εγκατάσταση και διαχείριση τους. Από την αδειοδότηση μέχρι και τις λειτουργίες, αυτή η ευκολία βελτιώνει την αποδοτικότητα και ευθυγραμμίζεται πλήρως με την αποστολή της εταιρείας να παρέχει μια πλατφόρμα που απλοποιεί κάθε πτυχή της παροχής ασφάλειας. Ως βασικό συστατικό της Ενοποιημένης Πλατφόρμας Ασφαλείας της WatchGuard, το ThreatSync παρέχει μια πλήρως ολοκληρωμένη πλατφόρμα πολλαπλών προϊόντων, μειώνοντας το κόστος που συνδέεται με τη διαμόρφωση και την ενσωμάτωση πολλαπλών λύσεων σημείου στο εσωτερικό της εταιρείας.
Ολοκληρωμένη ασφάλεια – Η WatchGuard προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας που λειτουργούν συντονισμένα για την προστασία περιβαλλόντων, χρηστών και συσκευών. Το ThreatSync αξιοποιεί τις δυνατότητες Network Security και Endpoint Detection and Response (EDR) της WatchGuard για την παροχή διασταυρούμενων ανιχνεύσεων που συλλέγονται και μετατρέπονται σε αξιοποιήσιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός ενιαίου παραθύρου που έχει σχεδιαστεί ρητά για την από άκρο σε άκρο διαχείριση ασφάλειας των παρόχων υπηρεσιών.
Ενοποιημένη Ορατότητα Απειλών – Το ThreatSync αυξάνει την ακρίβεια και επιταχύνει την ανίχνευση με την αυτόματη ενοποίηση των δεδομένων απειλών σε ολόκληρη τη στοίβα ασφαλείας της WatchGuard σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας, με UX προσαρμοσμένο για τις υπηρεσίες αντιμετώπισης περιστατικών. Το ThreatSync συγκεντρώνει και εμφανίζει τις διασταυρούμενες ανιχνεύσεις προϊόντων σε υπολογιστές, διακομιστές και τείχη προστασίας από ένα ενιαίο παράθυρο, εξαλείφοντας την ανάγκη εκμάθησης και χρήσης πολλαπλών κονσολών από τους διαχειριστές. Αυτό επιτρέπει στους επαγγελματίες ασφαλείας να απολαμβάνουν μια ενοποιημένη εμπειρία χρήσης, ενώ παράλληλα αποκτούν ευρύτερο πλαίσιο περιστατικών γύρω από την ανίχνευση, επιτρέποντάς τους να ανταποκρίνονται και να σταματούν προηγμένες απειλές ταχύτερα από ποτέ.
Ενοποιημένη ανίχνευση απειλών – Το ThreatSync παρέχει διευρυμένες δυνατότητες ανίχνευσης με συσχετισμό δεδομένων από διαφορετικά επίπεδα προστασίας της στοίβας ασφαλείας που υποδεικνύουν την παρουσία φορέων απειλής. Με τη χρήση διατομεακών στοιχείων και τη συσχέτιση των δραστηριοτήτων που παρακολουθούνται από διαφορετικά προϊόντα ασφαλείας της WatchGuard, το ThreatSync βαθμολογεί και ανιχνεύει κακόβουλα σενάρια που θα μπορούσαν να είναι δείκτες παραβίασης (IoC). Αυτό μειώνει τον μέσο χρόνο ανίχνευσης (MTTD), ενώ παράλληλα επιτρέπει τον γρήγορο συνολικό περιορισμό του αντίκτυπου, της σοβαρότητας και του πεδίου εφαρμογής.
Ενοποιημένη ενορχήστρωση αντιμετώπισης απειλών – Όταν οι ειδικοί ασφαλείας και οι διαχειριστές IT έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, είναι εύκολο να ανταποκριθούν γρήγορα, ακόμη και αν η συσκευή δεν είναι φυσικά διαθέσιμη. Το ThreatSync μειώνει τον μέσο χρόνο απόκρισης (MTTR), επιτρέποντας αυτοματοποιημένες ενέργειες απόκρισης για την εξουδετέρωση απειλών σε όλους τους οργανισμούς με μια απλούστερη και ταχύτερη διαδικασία, μειώνοντας τον κίνδυνο και προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια. Όλα αυτά διαχειρίζονται από το WatchGuard Cloud, το κορυφαίο στον κλάδο, κεντρικό περιβάλλον ορατότητας ασφάλειας και διαχείρισης ειδικά για MSP της εταιρείας.

 

Το ThreatSync είναι ένα χαρακτηριστικό ενοποιημένης ασφάλειας της WatchGuard που περιλαμβάνεται από προεπιλογή σε κάθε συνδρομή Firebox Total Security Suite (TSS) και στα προϊόντα WatchGuard EDR και EPDR. Όσο περισσότερα προϊόντα WatchGuard διαθέτετε, σε τόσο μεγαλύτερη ορατότητα και διευρυμένες λειτουργίες XDR αποκτάτε πρόσβαση. Ως αποτέλεσμα, οι συνεργάτες και οι πελάτες θα επωφεληθούν από την εκτεταμένη προστασία και θα βελτιώσουν την στάση ασφαλείας μειώνοντας και αυτοματοποιώντας τον MTTD (μέσος χρόνος ανίχνευσης) και τον MTTR (μέσος χρόνος απόκρισης) – που σημαίνει αυξημένη αποδοτικότητα, τόσο σε επίπεδο κόστους όσο και σε επίπεδο λειτουργικής αποτελεσματικότητας.

 

«Ως επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας, είμαστε επιφορτισμένοι με την προστασία μιας αυξανόμενης και ολοένα και πιο σύνθετης επιφάνειας απειλών. Ψάχναμε για μια λύση βασισμένη στο Cloud που συσχετίζει τις τροφοδοσίες δεδομένων πολλαπλών τομέων για την ενοποίηση και την επιτάχυνση της ανίχνευσης και της αντιμετώπισης απειλών», δήλωσε ο Steve LaRose, Vice President of Technical Operations της Advanced Network Systems, Inc. «Το ThreatSync προσφέρει μια λύση XDR στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής της WatchGuard Unified Security Platform που ήδη γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε και μας επιτρέπει να αυξήσουμε το επίπεδο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της ασφάλειας που παρέχουμε στους πελάτες μας».

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Unified Security Platform της WatchGuard και για το πως να ξεκινήσετε με το ThreatSync, πατήστε εδώ.

 

Επιπλέον Πηγές:

Πηγή