Ειδήσεις

Πόλο: Στον Ολυμπιακό ο Λόντσαρ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023, 13:52

Επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Λούκα Λόντσαρ. Ο πολύπειρος Κροάτης φουνταριστός, που τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο, υπέγραψε το συμβόλαιό του και ανακοινώθηκε από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είχαν συμφωνήσει εδώ και καιρό μαζί του. Ο 36χρονος άσος θα αποτελέσει, μαζί με τον Δημήτρη Νικολαΐδη, το νέο δίδυμο των Πειραιωτών στα 2μ., αντικαθιστώντας τους Κώστα Μουρίκη και Χριστόδουλο Κολόμβο.

Ο Λόντσαρ θεωρείται ένας από τους καλύτερους φουνταριστούς στον κόσμο και το προσωπικό του παλμαρέ… ζαλίζει. Έχει κατακτήσει τρεις φορές το Champions League (δύο με την Προ Ρέκο και μία με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, το 2016 στη Βουδαπέστη με αντίπαλο στον τελικό τον Ολυμπιακό), πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Κροατίας, δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Ιταλίας (το ένα με την Μπρέσια), ενώ έχει πανηγυρίσει και τρεις φορές στην Αδριατική Λίγκα με τη Γιουγκ. Εχει παίξει κατά σειρά σε Μέντβεστσακ Ζάγκρεμπ, Μπρέσια, Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και Προ Ρέκο.

Παράλληλα, ο Λόντσαρ υπήρξε επί σειρά ετών βασικό στέλεχος της εθνικής Κροατίας (έχει αποχωρήσει πλέον), με την οποία αναδείχθηκε «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (χρυσό το 2017, ασημένιο το 2015, χάλκινα το 2013 και το 2019), ένα χάλκινο στο Ευρωπαϊκό του 2018, ένα χρυσό σε Μεσογειακούς Αγώνες, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο σε World League χάλκινο και ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

 «Είμαι περήφανος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού. O Ολυμπιακός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη! Ανυπομονώ να ζήσω στην Ελλάδα και την Αθήνα. Ελπίζω, να έχουμε καλή χημεία στην ομάδα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας τη νέα σεζόν», δήλωσε ο 36χρονος φουνταριστός στην ιστοσελίδα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023, 13:53

Πηγή