Ειδήσεις

Περιγράφει την τοξική σχέση του Ρένφιλντ με τον κόμη Δράκουλα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 13:53

Μπορεί η ταινία «Renfield» να μην έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά ο Νίκολας Κέιτζ σκέφτεται ήδη κάποια στιγμή να μελετήσει και πάλι τον ρόλο του. Αφού έλαβε το βραβείο Variety Legend & Groundbreaker στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ηθοποιός είπε ότι θα ήθελε να εξερευνήσει τον αιμοβόρο υπηρέτη του κόμη Δράκουλα ακόμα πιο βαθιά.

 

«Αυτός είναι ο τέλειος χρόνος για τον Δράκουλα σε αυτή την ταινία. Αλλά δεν θα με πείραζε να εξερευνήσω πώς ο Δράκουλας έγινε Δράκουλας; Πώς έγινες αυτός ο τύπος; Θέλω να αφιερώσω χρόνο για να το απεικονίσω, για να δω πώς έφτασε εκεί», εξήγησε ο Κέιτζ κατά τη διάρκεια συζήτησης όταν ρωτήθηκε ποιόν ρόλο θα ήθελε να ξαναδεί. «Για μένα, ο Δράκουλας αφορούσε πάντα την αγάπη και την εξορία. Είναι αγάπη χωρίς ανταπόκριση, και τελικά, αν δεν πάρεις πίσω την αγάπη, όλα πηγαίνουν άσχημα. Θέλω να το κοιτάξω».

 

Το «Renfield», σε σκηνοθεσία Κρις ΜακΚέι, είναι μια «εντελώς διαφορετική εκδοχή» του Δράκουλα. Με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Χουλτ, ο δευτερεύων χαρακτήρας του Κέιτζ είναι ένα ναρκισσιστικό αφεντικό.

 

«Πρόκειται για μια τοξική σχέση μεταξύ του Ρένφιλντ και του Δράκουλα. Συνήθως, όταν βλέπουμε τον Ρένφιλντ στις ταινίες, απεικονίζεται με έναν γκροτέσκο τρόπο. Ο Νικ [Χουλτ] είναι ένας πολύ γοητευτικός, όμορφος, κομψός, αστείος και πνευματώδης ηθοποιός. Οπότε αυτή είναι μια μοναδική άποψη», εξήγησε ο Κέιτζ.

 

Το «Renfield» κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 30 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Overlook πριν βγει στους κινηματογράφους στις 14 Απριλίου.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 13:53

Πηγή