Ειδήσεις

Παρθενική νίκη για τον Marco Bezzecchi στο MotoGP της Αργεντινής

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Ο Marco Bezzecchi πέτυχε μια εξαιρετική παρθενική νίκη στα MotoGP – και πήρε το προβάδισμα στη βαθμολογία – με μια απαράμιλλη οδήγηση στο βρεγμένο Grand Prix της Αργεντινής στο Termas de Rio Hondo.

Ο Bezzecchi πήρε το προβάδισμα στον πρώτο γύρο και βρισκόταν σε ένα δικό του επίπεδο, χαρίζοντας στην Mooney VR46 Ducati του Valentino Rossi την πρώτη της νίκη στην κορυφαία κατηγορία.

Αλλά ενώ ένας Ιταλός “περπατούσε” στο νερό, με τον Bezzecchi να ανοίγει τη διαφορά σε πάνω από 7 δευτερόλεπτα, ένας άλλος έφυγε από το προβάδισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, Francesco Bagnaia, έχασε το μπροστινό και έπεσε, ενώ μόλις είχε πάρει τη δεύτερη θέση από τον Alex Marquez.

Αυτό έμοιαζε να δίνει τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου στον Alex Marquez και στον Franco Morbidelli, αλλά ο Johann Zarco είχε για άλλη μια φορά έναν απίστευτο ρυθμό στα τέλη του αγώνα, παιρνώντας τον Morbidelli για την τρίτη θέση με 3 γύρους να απομένουν,  ενώ πέρασε και τον Marquez για τη δεύτερη θέση στον τελευταίο γύρο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Marquez πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο από τη rookie σεζόν του το 2020 στη Repsol Honda, μόλις στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του με Ducati.


O Franco Morbidelli πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Jorge Martin. Ένας εκ των “ειδικών” στη βροχή, ο Jack Miller, ήταν έκτος, ενώ ο ομόσταυλός του και νικητής του αγώνα Sprint, Brad Binder, είχε πτώση στα πρώτα στάδια του αγώνα. 


Ο Fabio Quartararo είχε μια επαφή με τον Takaaki Nakagami στην αρχή του αγώνα και βρέθηκε πίσω στη 16η θέση. Όμως ο Γάλλος αναβάτης όρμησε και κατάφερε να ανακάμψει, φτάνοντας μέχρι την 7η θέση. 


Όγδοος ήταν ο Luca Marini, ενώ πίσω του ο Αlex Rins ήταν η ταχύτερη Honda (από τις 2 που συμμετείχαν σήμερα στον αγώνα) στην 9η θέση, με τον Fabio Di Giannantonio να συμπληρώνει τη δεκάδα. 


Οι Aprilia είχαν μια δύσκολη μέρα, με τον Maverick Vinales να είναι 12ος και τον Aleix Espargaro 15ος. Ο Bagnaia επέστρεψε στη μοτοσυκλέτα του και πήρε τελικά τη 16η θέση.

Πηγή