Διάφορα

Οι ιδιότητες του τιρκουάζ – κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους

Το τιρκουάζ ή Turquoise αποτελεί ένα γαλαζοπράσινο ορυκτό το οποίο θεωρείτε ημιπολύτιμος λίθος λόγω της σπανιότητάς του. Από την αρχαιότητα ακόμη χρησιμοποιούνταν σε μεγάλο βαθμό στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων τόσο για την εξαιρετική του αισθητική όσο και για τις ιδιότητές του.

Η ιστορία του τιρκουάζ

Η ονομασία του συγκεκριμένου ημιπολύτιμου λίθου προέρχεται από την γαλλική λέξη turquoise, η οποία ερμηνεύεται ως «τούρκικο». Καθιερώθηκε περίπου τον 16ο αιώνα και βασικός λόγος της ονομασίας του είναι το γεγονός ότι οι έμποροι του μεσαίωνα το προμηθευόταν στα τούρκικα παζάρια.

Αποδεδειγμένα, ο ημιπολύτιμος λίθος τιρκουάζ είχε χρησιμοποιηθεί από αρκετούς λαούς ως υλικό κατασκευής κοσμημάτων. Συγκεκριμένα, οι λαοί της Μεσοποταμίας, οι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι και οι Αζτέκοι το χρησιμοποιούσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό ως φυλαχτό. Φυσικά η χρήση του ήταν ιδιαίτερα συχνή και στην Αρχαία Ελλάδα όπου το τιρκουάζ έφερε την ονομασία καλλαίτης λίθος.

Οι ιδιότητες του ημιπολύτιμου λίθου τιρκουάζ

Το τιρκουάζ θεωρείτε ως ο ημιπολύτιμος λίθος της αισιοδοξίας και της αυτοπεποίθησης. Προσφέρει μια αναζωογονητική δράση σε εκείνους που το φορούν ενώ σημαντικά είναι τα οφέλη του και στην πνευματική μάθηση και την αφύπνιση της διαίσθησης.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το τιρκουάζ αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές ημιπολύτιμων λίθων για καλλιτέχνες και άτομα που ενασχολούνται με δημιουργικές εργασίες. Ένα κολιέ με τιρκουάζ πέτρα είναι σίγουρο πως θα κερδίσει τις εντυπώσεις από θέμα εμφάνισης, αφού άλλωστε το υπέροχο χρώμα του ξεχωρίζει από μακριά. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις ιδιότητες που προαναφέραμε, δεν είναι τυχαίο που έχει τόσο ζήτηση.

Εάν αναζητάς και εσύ ένα όμορφο χειροποίητο κολιέ με πέτρα τιρκουάζ, έχουμε ακριβώς την λύση για εσένα. Ειδικότερα:

Ατσάλινο κολιέ με τιρκουάζ πέτρα

Για αγορά πάτησε εδώ

 

  • Τύπος: Αλυσίδα
  • Υλικό: Επιχρυσωμένο Ατσάλι
  • Χρώμα: Χρυσό
  • Ημιπολύτιμος λίθος: Τιρκουάζ

Πηγή