Διάφορα

Βίντεο στο TikΤok πρόδωσε τα όπλα στο εμπορικό κέντρο του Κιέβου που βομβάρδισαν οι Ρώσοι

Ουκρανός ανέβασε στις 24 Φεβρουαρίου στο TikTok ένα βίντεο, στο οποίο φαίνονταν τα πυρομαχικά – Αφότου συνελήφθη από Ουκρανούς πράκτορες, δήλωσε: «Δεν το έκανα επίτηδες, είδα τα τανκ και τα όπλα που έμπαιναν στο εμπορικό κέντρο, εντυπωσιάστηκα και το ανέβασα, τυχαίνει να μένω απέναντι» – Δείτε και το βίντεο των Ρώσων για τον βομβαρδισμό

Τα όπλα στο εμπορικό κέντρο του Κιέβου που βομβαρδιστηκε από τους Ρώσους πρόδωσε βίντεο στο TikTok. Την απίστευτη αυτή αποκάλυψη κάνει ο ίδιος ο Ουκρανός πολιτης που ανέβασε στο TikTok βίντεο στο οποίο διακρίνονται όπλα και πυρομαχικά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, ο εν λόγω άνδρας παραδέχεται ότι ανέβασε το βίντεο στο Tik Tok στις 24 Φεβρουαρίου, τις πρώτες ώρες της εισβολής.

«Δεν είχα σκοπό να προκαλεσω ζημιά, ούτε το έκανα επίτηδες, είδα τα τανκ και τα όπλα που έμπαιναν στο εμπορικό κέντρο, εντυπωσιάστηκα και το ανέβασα στο Tik Tok. Τυγχάνει να μένω απέναντι», είπε ο άνδρας στους Ουκρανους πράκτορες που τον συνέλαβαν. Ο χρήστης του TikTok δεν κατάλαβε ότι είχε αποκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά μυστικά του Κιέβου και για κακή του τύχη, αυτό το βίντεο περιήλθε στη κατοχή των Ρώσων που σχεδίαζαν εδώ και μέρες το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο Retroville.

Στο βίντεο που ανέβασαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, ο συγκεκριμένος άνδρας ακούγεται να λέει ότι έχει μετανοιώσει και ότι δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μπορούσε να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή.

#Ukraine army arrested local resident of #Kiev Artemev Pavel Alexandrevich who recorded and posted a video on #TikTok
where it was shown how Army of #Ukraine is using civilian #Retroville Mall as a place they fired artillery on Russian forces.#UkraineRussiaWar pic.twitter.com/aYEOHZ7bEY

— Luka Duvnjak (@Luka_Duvnjak) March 21, 2022

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το εμπορικό κέντρο που βομβάρδισε στο Κίεβο ήταν αποθήκη πυρομαχικών

Η Ρωσία ανέφερε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι χρησιμοποίησε υψηλής ακριβείας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει εμπορικό κέντρο στο Κίεβο, το οποίο, όπως ανέφερε, είχε μετατραπεί από τον ουκρανικό στρατό σε αποθήκη πυρομαχικών.

Το εμπορικό κέντρο στην ουκρανική πρωτεύουσα επλήγη αργά το βράδυ της Κυριακή, προκαλώντας τον θάνατο 8 ανθρώπων, καθώς και μεγάλες καταστροφές σε κτίρια και αυτοκίνητα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

«Οι περιοχές κοντά στο εμπορικό κέντρο χρησιμοποιούνταν ως μια μεγάλη βάση για την αποθήκευση ρουκετών και για την επανόπλιση εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ σε δημοσιογράφους.

«Υψηλής ακριβείας οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς κατέστρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Μαρτίου μια ουκρανική μονάδα εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών και έναν χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών σε εμπορικό κέντρο που δεν λειτουργούσε», δήλωσε o Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία της Ουκρανίας πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα που κονιορτοποίησε αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης και άνοιξε γιγαντιαίο κρατήρα πολλών μέτρων.

Ο δήμαρχος του Κιέβου ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας «ενισχυμένη απαγόρευση κυκλοφορίας» στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας από τις 20:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σήμερα ως τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης. Ο Βιτάλι Κλίτσκο σημείωσε ότι τα καταστήματα, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων δεν θα ανοίξουν την Τρίτη. Τμήματα του Κιέβου έχουν δεχθεί επανειλημμένως πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις. «Ζητώ από όλους να μένουν στα σπίτια τους – ή σε καταφύγια όταν ηχούν σειρήνες», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Στο μεταξύ οι εικόνες από το βορειοδυτικό τμήμα του Κιέβου, όπου σημειώθηκε ο σφοδρός βομβαρδισμός, προκαλούν ανατριχίλα. Μάλιστα όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου πτώματα είχαν αποτεθεί νωρίτερα σήμερα μπροστά στο εμπορικό κέντρο Retroville, στη συνοικία Ποντίλσκι.

#BREAKING: Russia releases its own footage of its strike last night on a shopping mall in Kyiv claiming it was being used to store ammunition. https://t.co/qSltfkWj4J pic.twitter.com/z0dsDzU2VU

— Moshe Schwartz (@YWNReporter) March 21, 2022

Μπροστά στο δεκαώροφο κτίριο που ακόμη κάπνιζε βρισκόταν ένας πελώριος κρατήρας πολλών μέτρων. Ολόκληρο το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ, διαπίστωσε ο ίδιος.

Aftermath of the attack in Kyiv. pic.twitter.com/cJTjZp0BqC

— Paul Ronzheimer (@ronzheimer) March 21, 2022

Πυροσβέστες και στρατιωτικοί έψαχναν τα συντρίμμια για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν κι άλλα θύματα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως «εχθρικά πυρά» προκάλεσαν πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του εμπορικού κέντρου.

Μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που κατέγραψαν την πρώτη, τεράστια έκρηξη που προκάλεσε σύννεφο καπνού σε σχήμα μανιταριού, ακολουθούμενη από σειρά εκρήξεων μικρότερης ισχύος. Άλλα πλάνα εικονίζουν πυροσβέστες να βγάζουν έναν από τα συντρίμμια, καλυμμένο από σκόνη.
Πηγή protothema.gr

The post Βίντεο στο TikΤok πρόδωσε τα όπλα στο εμπορικό κέντρο του Κιέβου που βομβάρδισαν οι Ρώσοι appeared first on Enimerosi24.



Πηγή