Ειδήσεις

Οι δύο άξονες των πρώτων αλλαγών του Παπαδημητρίου σε ακαδημία-β’ ομάδα-σκάουτινγκ

Αν και βρίσκεται μόλις ενάμισι μήνα στη θέση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει ξεκινήσει να προχωράει στις πρώτες αλλαγές στην εσωτερική δομή της ομάδας. Σε ότι αφορά την πρώτη ομάδα, ο 47χρονος τεχνικός διευθυντής βρήκε εν εξελίξει τον μεταγραφικό σχεδιασμό -με τον οποίο συμφώνησε απόλυτα ως προς τα ζητούμενα κι αυτά που είχε οριοθετήσει εξαρχής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μαζί με τη διοίκηση- και μέσα στις πρώτες εβδομάδες του στο κλαμπ, έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία τις μεταγραφές των Τζούριτσιτς και Βιλένα, τις οποίες «έκλεισε» αθόρυβα με δύο ταξίδια-αστραπή σε Βιέννη και Βαρκελώνη.

Από εκεί και πέρα, όντας σε καθημερινή κι άριστη επαφή με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει αρχίσει να οριοθετεί τις πρώτες δομικές αλλαγές στη συνολική οργάνωση του Παναθηναϊκού. Με απόλυτη υποστήριξη πως προς το οικονομικό σκέλος απ’ τη διοίκηση πάνω στους άξονες της «σύνδεση» Ακαδημίας-Β’ ομάδας και του συνολικού σκάουτινγκ της ομάδας.

Ένα απ’ τα πρώτα θέματα που έβαλε σε σειρά ο Παπαδημητρίου με το που προσλήφθηκε από τον Παναθηναϊκό, ήταν η συνολική αναδιοργάνωση του πλάνου της ακαδημίας και της Β’ ομάδας. Σ’ αυτή τη φάση είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούν να έρθουν η ακαδημία ή ο Παναθηναϊκός Β’ κοντά στην πρώτη ομάδα, η οποία έχει επικεντρωθεί στον πρωταθλητισμό και στην είσοδό της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ως εκ τούτου το πρώτο βήμα είναι να «συνδεθούν» η ακαδημία με τη Β’ ομάδα ή καλύτερα να «κουμπώσει» ο Παναθηναϊκός Β’ στην Ακαδημία.

Θα υπάρξει πλέον ένα ενιαίο πρόγραμμα προπόνησης, με κοινούς εργοφυσιολόγους, γυμναστές, τρόπο παιχνιδιού, τα πάντα. Κι άπαντες έχουν ενημερωθεί για όλο το πλάνο. Ανάμεσά τους κι ο προπονητής της Β’ ομάδας Σωτήρη Αντωνίου.

Στην ακαδημία ο Βαγγέλης Σάμιος θα είναι πλέον μόνο τεχνικός διευθυντής, με τον Αντρέα Ντρενόβα να αναλαμβάνει πια μόνος του προπονητής στην Κ19.

Βασικός στόχος να πέσει ο μέσος όρος στη Β’ ομάδα και να στελεχωθεί κυρίως από παιδιά της Κ19 συν ταλέντα που θα βρίσκει το κλαμπ σε ηλικίες έως 18 χρονών (και) από το εξωτερικό. Όλο αυτό είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί χρόνο, όμως απ’ την άλλη είναι ειλημμένη απόφαση το κλαμπ να μπει σε διαφορετική κι ενιαία φιλοσοφία πάνω σ’ αυτό το κομμάτι με στόχο να βγαίνει ένας παίκτης για την πρώτη ομάδα στα δύο χρόνια.

Αναδιοργάνωση θα υπάρξει και στο τμήμα σκάουτινγκ. Απ’ τα πρώτα πράγματα που ζήτησε ο Παπαδημητρίου απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο, όταν ανέλαβε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή ήταν να υπάρξει ξεχωριστό μπάτζετ για το σκάουτινγκ, κάτι που αποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, προσφέροντας οτιδήποτε έχει ζητηθεί στο οικονομικό σκέλος, για τις αλλαγές που θα γίνουν.

Τα πάντα θα καταλήγουν στον Παπαδημητρίου, με τον Μάκη Λιβαθηνό να παραμένει chief scout της πρώτης ομάδας, ενώ θα υπάρξει ειδικός χώρος στο «Γ. Καλαφάτης» με τον απαραίτητο εξοπλισμό και βάσεις δεδομένων, όπου θα εργάζονται όλα τα μέλη του σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού.

Στην πορεία -αφού θα αναλύονται συγκεκριμένοι παίκτες- θα προγραμματίζονται και ταξίδια στο εξωτερικό για να βλέπουν οι σκάουτ της ομάδας τους ποδοσφαιριστές που θα έχουν ξεχωρίσει, ενώ θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν οι συνεργάτες που έχει ήδη ο Παναθηναϊκός στο εξωτερικό.

Το κομμάτι του σκάουτινγκ θα αρχίσει να «χτίζεται» από τον Σεπτέμβριο με ορίζοντα κυρίως το καλοκαίρι του 2024, καθότι ο Παπαδημητρίου δεν είναι απ’ τους πλέον… ένθερμους υποστηρικτές των μεταγραφών του Ιανουαρίου, θεωρώντας πως είναι μία πολύ-πολύ δύσκολη περίοδος για να βρει αυτό που θέλει μία ομάδα.

Στις καλοκαιρινές μεταγραφές, μετά την απόκτηση του πρώτου στόπερ, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί μετά τους αγώνες με την Ντνίπρο για τον δεύτερο κεντρικό αμυντικό του και έναν δεξιό μπακ, έχοντας πλέον μεγαλύτερη άμεση χρόνου για να βρει ακριβώς αυτούς κι αυτά που θέλει…

Πηγή