Ειδήσεις

Λεπτό προς λεπτό οι πολεμικές επιχειρήσεις


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, 08:33

Πριν από 40 λεπτά: Ηχούν σειρήνες στο Κίεβο. Αναφορές για πυραυλικές επιθέσεις κατά στρατιωτικού αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

08:00: Ουρές σχηματίζουν οι Ουκρανοί στα πρατήρια καυσίμων και στις τράπεζες. Απαγορεύτηκαν οι μαζικές αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς. Με το σταγονόμετρο τα καυσίμα.

07:00: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε όλη την χώρα

07:00: Πληροφορίες περί ρωσικών στρατιωτικών  μονάδων που  αποβιβάζονται στην Οδησσό και την Μαριούπολη

06:00: Η Ουκρανία επιβεβαίωσε επισήμως την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων

Πριν από τρείς ώρες: Με διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη της ρωσικής πολεμικής εμπλοκής στην Ουκρανία. Αυστηρή προειδοποίηση προς  κάθε πιθανό αποδέκτη να μην τολμήσει να επέμβη στην σύγκρουση. 

Οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες άρχισαν να κινούνται εντός του Ουκρανικού εδάφους από τις 05:00 ώρα Ελλάδος, λίγη ώρα μετά το αιφνιδιαστικό διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν ,χαράματα Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2022 την επίθεση τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κιέβου τουλάχιστον τρείς φορές ενώ ρωσικές μονάδες διάβηκαν τα σύνορα βόρεια του Χάρκοβο. Λίγο αργότερα έφθασαν οι πρώτες ειδήσεις περί αποβίβασης ή εν πάση περιπτώσει επιθετικών ενεργειών κατά της Οδησσού στον Νότο και κατά της Μαριούπολης. Στις 07:00 ήταν πλέον ορατό το σχέδιο επίθεσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Η δημιουργία δηλαδή ενός μετώπου σε σχήμα «Ημισελήνου» που αρχίζει από τα νότια παράλια της Μαύρης Θάλασσα στην Οδησσό και καταλήγει βόρεια στο Χάρκοβο. Η επίθεση άρχισε ταυτόχρονα από τα βόρεια (Λευκορωσία) από τα Ανατολικά (Ρωσία) και από τα Νότια μέσω Κριμαίας.

Μέχρι στιγμής έχουν πληγεί μόνον στρατιωτικοί στόχοι και δεν έχουν αναφερθεί αεροπορικοί βομβαρδισμοί ή πλήγματα πυροβολικού η από πυραύλους σε καθαρά αστικούς ιστούς και στόχους.

Ξημερώματα στην Ουκρανία – Βίντεο που περιγράφουν τις στιγμές των πρώτων επιθέσεων – Το υλικό αυτό προέρχεται μόνο από ουκρανικές πηγές:

🚨Breaking news: Civil Defence Sirens going off in Kyiv,Ukraine #WWIII pic.twitter.com/8USSLBVcMg


— Ladeira (@LADeira121) February 24, 2022

Ukraine explosion fires started by Russian airstrike set off chain reaction at Luhansk power plant. #RussiaUkraineConflict #Russia #Ukraine #Airstrike #Luhansk #powerplant #WWIII #WorldWar3 #VladimirPutin pic.twitter.com/mHTVjfAC5z


— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez) February 24, 2022

Ucrania Ukraine launching anti aircraft missiles into the night pic.twitter.com/KPAfQZDTcX


— The Combat Sports Central (@combatsportscnt) February 24, 2022

BREAKING: Air raid sirens wail across Ukraine’s capital pic.twitter.com/jclNZ5h7kx


— BNO News (@BNONews) February 24, 2022


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, 08:34



Πηγή