Κόσμος

Οκτώ νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης από τα ξημερώματα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς ήδη λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Πούτιν, οι πρώτοι νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε όλη τη χώρα είναι γεγονός.

Σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, ανακοίνωσε πως τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εννέα έχουν τραυματιστεί, από τον βομβαρδισμό των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η εισβολή στην Ουκρανία διεξάγεται από διαφορετικές πλευρές.

Ρωσικά στρατιωτικά κονβόι, πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα -κυρίως από τη χερσόνησο της προσαρτημένης Κριμαίας και εισήλθαν στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ. Η ανακοίνωση έγινε από τη συνοριοφρουρά της Ουκρανίας που δημοσίευσε βίντεο στο οποίο φαίνονται οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα «Ζ».

Παράλληλα φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν δύο αεροσκάφη της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε εμπόλεμη κατάσταση ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι Ουκρανοί.

Τα ξημερώματα επιβλήθηκε στην χώρα στρατιωτικός νόμος, μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης.

Στο Κίεβο ήχησαν οι σειρήνες των βομβαρδισμών και χιλιάδες πολίτες επιχειρούν να φύγουν σε καταφύγια, δημιουργώντας μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα στους δρόμους.

Πολλοί έχουν καταφύγει σε υπόγειους σταθμούς του μετρού.

Να μην πανικοβάλλονται κάλεσε τους Ουκρανούς ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ υποσχέθηκε τη «νίκη» επί των ρωσικών δυνάμεων.

Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί στους κατοίκους της Μαριούπολης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την κλιμακούμενη ένταση στην Ουκρανία.

Το συνεργείο του ΣΚΑΪ με τον απεσταλμένο δημοσιογράφο Σταύρο Ιωαννίδη, κατέγραψε πλάνα Ουκρανών πολίτων να σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω από κλειστές τράπεζες και πρατήρια βενζίνης.

Πηγή: skai.gr

 

Εισβολή στην Ουκρανία: Οκτώ νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς added by admin on 24 Φεβρουαρίου, 2022
View all posts by admin →

Πηγή