Ειδήσεις

Γκιώνης και Τόλιου στη λίστα συμμετοχών για το Παγκόσμιο


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023, 20:16

Τον Μάιο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στα χρονικά επί αφρικανικού εδάφους Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών και η Ελλάδα θα είναι παρούσα με τους κορυφαίους εκπροσώπους της στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, το οποίο θα «φιλοξενήσει» το διάστημα 20-28/5 το ITTF World Table Tennis Championships Finals 2023.

Φέτος η διοργάνωση είναι μόνο για τα ατομικά αγωνίσματα και, ακριβώς επειδή η διεθνής ομοσπονδία τής έχει δώσει τον χαρακτήρα των Τελικών, υπάρχει το όριο των 128 αθλητών και των ισάριθμων αθλητριών. Από την Ελλάδα στη λίστα των συμμετοχών μπήκαν ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Κατερίνα Τόλιου με βάση την καλή θέση τους στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης. Στην ιστοσελίδα των αγώνων αναφέρονται ως νούμερο 111 και νούμερο 171, αντίστοιχα, ενώ είναι στην player list για το απλό, όχι όμως και στα αγωνίσματα του διπλού, όπου επίσης υπάρχουν περιορισμοί και μετρούν τα ranking list.

Από την ΕΦΟΕπΑ είχαν δηλωθεί συνολικά 4 άνδρες και 3 γυναίκες, που είναι το θεωρητικό όριο για τη χώρα, όμως η ITTF ειδοποίησε ότι τελικά μόνο ο Γκιώνης και η Τόλιου μπαίνουν στους συμμετέχοντες.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023, 20:17

Πηγή